3910
Almere Buiten

Medewerker Oostvaarderskliniek ontslagen om ongepaste relatie met patiënt

Een medewerker van de Oostvaarderskliniek in Almere is op staande voet ontslagen vanwege een ongepaste relatie met een patiënt. Dat gebeurde eind maart heeft de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) bekend gemaakt.

De medewerker was een sociotherapeut in de kliniek waar patiënten met psychische problemen worden behandeld. Eerder waren er al vermoedens over de relatie tussen therapeut en patiënt, maar onlangs kreeg de directie bewijs in handen waarmee de relatie tussen de twee bevestigd werd.

Elles Tillema-van Lood, directeur van de Oostvaarderskliniek, laat weten dat relaties tussen medewerkers en patiënten absoluut niet zijn toegestaan. “Patiënten in de Oostvaarderskliniek zijn in hun doen en laten volkomen afhankelijk van ons personeel. Voor medewerkers die zich niet houden aan deze belangrijke en basale integriteitsregel is binnen de Oostvaarderskliniek geen plek.”

Meer problemen

In 2022 werd er een onderzoek ingesteld na meerdere meldingen van misstanden. Dat onderzoek kwam er na meerdere meldingen over (seksueel) grensoverschrijdend gedrag, intimidatie, bedreiging, drugsgebruik en ongeoorloofde relaties tussen personeel en tbs-patiënten.

Zo werd een medewerker verdacht van verkrachting en daar later ook voor veroordeeld. Ook legde de algemeen directeur zijn werk neer. Waarom werd officieel niet bekend, maar volgens bronnen onder het personeel zou de directeur geen controle meer hebben over de organisatie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant