1270
Almere

Zwak Almere City FC geeft zekere overwinning in slotminuut uit handen

Een matig en inspiratieloos spelend Almere City FC heeft onnodig puntverlies geleden tegen degradatiekandidaat FC Volendam. Robert Muhren tikte kort voor tijd de gelijkmaker binnen tot grote teleurstelling van het Almeerse publiek. De treffer voor Almere City FC dat gedurende de hele wedstrijd niet wist te imponeren maar ook weinig in problemen verkeerde werd gescoord door Adi Nalic.

Goed was de wedstrijd in het Yanmar stadion dus allerminst. In de eerste helft waren beide ploegen niet echt gevaarlijk, al scoorde Almere City FC wel. In de 15e minuut bediende Joey Jacobs zijn teamgenoot Kornelius Hansen op maat. Hansen knalde de bal ineens uit de lucht strak in de hoek. Helaas voor Almere City FC stond Hansen met een deel van zijn lichaam buitenspel en werd de treffer afgekeurd.

Naast deze treffer viel er niet veel te beleven in Almere. Zowel Volendam als Almere City FC wisten geen stempel op de wedstrijd te drukken.

Felle start

In de tweede helft startte Almere City FC feller. Een schot van Yoann Cahtline kon niet worden vastgehouden door Volendam-keeper Mio Backhaus. De bal kwam voor de voeten van Thomas Robinet, maar die wist daar geen raad mee. Na de goede start zakte Almere City FC echter weer in en kreeg Volendam de betere kansen. Keeper Samuel Radlinger voorkwam echter een achterstand. 

In de 71e minuut gaf invaller Adi Nalic zijn visitekaartje af en opende de score. Peer Koopmeinders bediende Nalic uit een vrije trap op maat en Nalic kopte de bal via de onderkant van de lat achter keeper Backhaus: 1-0.

Na deze treffer probeerde Volendam er nog van alles aan en bracht Robert Muhren in. City controleerde de wedstrijd echter en leek op weg naar opnieuw drie punten, maar kreeg uiteindelijk de deksel in de slotminuut op de neus toen Muhren de bal tussen de benen van Samuel Radlinger door in het doel tikte.

Donderdag reist Almere City FC af naar Waalwijk voor het treffen met degradatiekandidaat RKC. De wedstrijd begint om 20:00 uur. Om daar wel een goed resultaat neer te zetten, zal Almere City FC uit een ander vaatje moeten gaan tappen om een beter resultaat te behalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant