5972
Almere Stad

Postdief actief in Literatuurwijk: zoekt naar post van bank of overheid

De wijkagent van Literatuurwijk heeft een bericht gedeeld met de bewoners over een postdief. Deze persoon zou door middel van een stokje en touwtje post uit de brievenbus hengelen. Hij of zij is vooral op zoek naar waardevolle informatie op het gebied van bankzaken, overheidstukken en andere persoonlijke poststukken.

Sinds januari 2024 tot heden is er een toename in het aantal postdiefstallen in de wijk. Vooral de laatste paar weken lijkt dit toegenomen. De diefstallen vinden zowel overdag als ‘s avonds en ‘s nachts plaats.

Tot nu toe zijn vooral appartementencomplexen het doelwit geweest. Dit komt omdat de brievenbussen aan of in de buitengevels van het complex zitten. De agent adviseert om 112 te bellen bij heterdaadsituaties. Bel 0900 8844 als je een verdachte personen ziet rondhangen bij de brievenbussen.

  1. Om oa die reden heb ik aan de binnenkant van mijn brievenbus een scherpe stalen rand gemaakt. Alles kan er zonder problemen in. Terughalen geeft een probleem

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant