3K0
Almere

Almere City FC zegt contracten zeven spelers op, snel duidelijkheid over hoofdtrainerschap Alex Pastoor

Het zijn drukke tijden voor de technische managers bij de betaald voetbalclubs in Nederland. 1 april nadert en dat is de datum waarop contracten formeel moeten worden opgezegd, zodat ze niet automatisch verlengd worden. Bij Amere City FC gebeurde dat voor maar liefst zeven spelers onder wie Damian van Bruggen, Rajiv van la Parra.

Of succestrainer Alex Pastoor volgend seizoen ook nog in Almere aan het werk zal zijn is nog niet bekend. De club wil door met Pastoor, die Almere City FC naar de Eredivisie loodste en in het debuutseizoen lijkt te behouden voor de Eredivisie. Technisch manager Johan Hansma: “We hebben met elkaar afgesproken dat er uiterlijk in de week van 21 april duidelijkheid moet zijn.”

Contract verlengd

Van de spelers Hamdi Akujubi, Joey Jacobs en Faiz Mattoir zijn de opties in de lopende contract gelicht en zij spelen volgend seizoen zeker wel in Almere.

Daarnaast heeft Almere City FC nog een aantal huurlingen, onder wie de aan een goed seizoen bezig zijnde Peer Koopmeinders en Yan Cathline. Beiden gaan in principe terug naar hun club.

Hansma: “Dat wisten we en we zijn in gesprek, maar dat is nu eenmaal de situatie van onze club. Ik hoop dat we voldoende uitstraling hebben gekregen en dat spelers graag aan ons verhuurd worden om te zich te kunnen ontwikkelen en presenteren.”

Damian van Bruggen

Voor Almeerder Damian van Bruggen, Alvaro Pena, Jose Pacsual, Milan Corrun, Marcelencio Esajas, Danny Post en Rajiv van La Parra is formeel het doek gegevallen. In de CAO van contractspelers bij clubs in het Nederlands betaald voetbal staat dat werkgevers de verplichting hebben om spelers met een aflopend contract voor 1 april duidelijkheid te verschaffen over hun toekomst.

Een formele opzegging van het contract betekent niet dat een speler ook daadwerkelijk vertrekt. De speler en club kunnen alsnog in gesprek over het verlengen van het aflopende contract.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant