4530
Almere

Dierenasiel vraagt geld voor behandelen manke kater: ‘We doen dit zelden’

Voor de mogelijke amputatie van het pootje van een kater, vraagt Dierenasiel Almere financiële steun aan haar Facebook-volgers. Vorige maand werd hij met een ‘bloedend pootje’ binnengebracht door de dierenambulance, samen met drie andere katten. “We zijn ongelofelijk blij met iedere euro.”

Op 15 februari werden de vier katten binnengebracht, nadat een Almeerder ‘ineens negen katten in zijn tuin zag lopen, in plaats van zijn eigen vijf’. Volgens Susan, dierenverzorgster bij het dierenasiel, zijn twee poezen oké, maar de twee katers niet.

Dikke rekening

De kater met het bloedende pootje kreeg de naam ‘Ingi.’ Hij bleek een voetkussen en een aantal tenen te missen. De verzorgers vragen zich af hoe dat mogelijk is. “Daarnaast heeft hij FIV, in de volksmond ook wel kattenaids genoemd.” De andere kater, ‘Ivo’, had ‘diepe sneeën’ in zijn pootje, oogbeschadiging en is inmiddels ‘flink wat’ tanden en kiezen armer. “En wij een dikke rekening rijker”, zegt Susan.

“Dat het ons een heleboel geld kost, puur omdat mensen hun verantwoordelijkheid niet nemen, is wel duidelijk.” Susan vertelt dat ze veel katten met een verwaarloosd gebit voorbij ziet komen. “De behandeling daarvan kost elke keer zo’n 400 à 500 euro.”

Amputeren

Omdat Ingi na anderhalve maand nog altijd mank loopt, bestaat de kans dat een deel van zijn pootje geamputeerd moet worden. “Ook dat kan ernstig in de papieren lopen”, verzucht Susan. “We doen zelden dit soort oproepen, omdat we mensen niet willen overvragen. Maar ons spaarpotje is niet zo groot en we moeten, linksom of rechtsom, toch gaan betalen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant