4730
Almere Buiten

Anonieme groenaannemer helpt Tineke uit de brand en maait gras van het Luierpark

Een groenaannemer heeft vrijwillig het Luierpark in Almere gemaaid. Dit nadat Staatsbosbeheer liet weten het niet meer te doen. Tineke Ras, de initiatiefnemer van het park, zegt zeer dankbaar te zijn dat de man dit belangeloos heeft gedaan.

Het Luierpark is een plek waar nabestaanden hun overleden dierbaren kunnen herdenken. Bijvoorbeeld bij een herinneringsboom. Er zijn vooral bomen geplant ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

‘Zodat jij even je rust kan pakken’

In een brief kondigde Staatsbosbeheer een paar weken geleden aan te stoppen met het maaien. De reden zou geldgebrek zijn. Tineke Ras gaf daarna aan met haar handen in het haar te zitten. Ze liet aan Omroep Flevoland weten dat het slecht met haar ging door de beslissing. “Ik ben overspannen hierdoor.”

De groenaannemer, die graag anoniem wil blijven, heeft waarschijnlijk het artikel gelezen en vervolgens contact gezocht met Ras. Hij gaf aan zich te bekommeren om haar en dat hij graag mee wil helpen om het park er goed uit te laten zien. “Zodat jij even je rust kan pakken”, vertelt Ras.

Op foto’s is te zien dat het Luierpark er nu weer netjes onderhouden bijligt. Daarnaast heeft ook iemand met een herdenkingsboom in het park zijn handen uit de mouwen gestoken. Zo heeft hij een rozenperk geknipt en een bankje geschilderd. “Ik ben hem zo dankbaar”, zegt Ras.

Geen permanente oplossing

Hoewel het Luierpark er nu weer mooi bij ligt, is er nog geen permanente oplossing. De groenaannemer gaat het gras niet vaker maaien. Ras: “Dat moet Staatsbosbeheer gewoon blijven doen. Zo is dat ook juridisch afgesproken. Ze doen het ook op andere parken.”

Dinsdag 30 april heeft Ras een gesprek met Staatsbosbeheer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant