2060
Almere

Tegenvaller voor gemeente: zware jeugdhulp wordt nog duurder dan verwacht

De tarieven voor 24-uurse jeugdhulp met verblijf zijn verhoogd. Dat laat de gemeente Almere weten via een raadsbrief. Het besluit komt voort uit een rechtszaak van aanbesteders van de Jeugdhulpzorg tegen de jeughulpregio Flevoland waar Almere onder valt.

Door de rechtszaak eind 2023 werden Almere en vier andere Flevolandse gemeentes verplicht om onderzoek te doen naar de totstandkoming voor verblijfskosten voor de jeugdhulp. De regio heeft een extern bureau de opdracht gegeven om dat te doen.

Daaruit werd duidelijk dat er een verhoging van de eerder vastgestelde tarieven moet komen. De gemeente was al bedacht op een kostenstijging van viereneenhalf miljoen, maar de totale kostenstijging is nu zes miljoen euro. Die verhoging komt ondermeer omdat er – in lijn met de eis van de rechtbank – rekening wordt gehouden met twee professionals op een groep in plaats van één, zoals de rechtbank ook eiste.

De gemeente heeft de extra 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de jeugdhulp. Hoe het uiteindelijk zal uitpakken, weet het college pas in april. In totaal moet er een bezuiniging van 18 miljoen euro op de jeugdzorg worden gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant