1560
Almere Buiten

‘Breaking Bad in Almere Buiten’ levert 7 jaar cel op

De 45-jarige Taoufik El M. uit Almere moet zeven jaar de cel in. El M. sloeg honderden kilo’s coke op in de schuur achter zijn gezinswoning en waste ruim 2,6 miljoen aan drugsgeld wit.

De officier van justitie vergeleek de zaak twee weken terug met de Amerikaanse tv-serie Breaking Bad, waar een doodgewone scheikundeleraar een grote speler wordt in de drugswereld.

El M. was volgens de aanklager een gewone vader van drie, die in een keurig rijtjeshuis woonde in een doorsnee woonwijk, toen hij in de drugswereld terechtkwam. “Het kan dus gewoon je buurman zijn.”

Drugshandel via chatroom

Justitie kwam de Almeerder op het spoor toen de politie de berichtendienst Sky ECC hackte. Hierin chatte de Almeerder vrijuit over de honderden kilo’s coke en miljoenen euro’s, die hij voor een drugsbende tussen september en december 2020 opsloeg in zijn huis en schuurtje in de achtertuin.

El M. bekende deels schuld, al kloppen volgens hem de hoeveelheden niet. En hij was ook slechts een ‘loopjongen’ in de criminele organisatie, benadrukte hij. “Ik was niet betrokken bij de handel, deed alleen wat opslag.”

Flinke eis

De officier geloofde daar niks van en eiste negen jaar cel. “Een forse eis, dat realiseer ik me. Maar ik kan niet anders met deze enorme hoeveelheden aan drugs en crimineel geld.”

De rechtbank kwam tot een iets lagere straf. Mede omdat in eerdere soortgelijke zaken ook deze celstraffen werden opgelegd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant