1.5K17
Almere Poort

Almeerders kunnen meedenken over nieuw object op Almeerderstrand

Op het Almeerderstrand in Poort komt een nieuw object, genaamd ALMO. Hoe dat eruit komt te zien of waar het zal komen te staan, dat mogen Almeerders samen bepalen. Tijdens workshops, vragenlijsten en andere activiteiten op en rond het strand kunnen mensen de komende maanden meedoen. Het doel is dat ALMO in 2025 te zien is.

Het ontwerpproces wordt geleid door de Almeerse ontwerpers Dingeman Deijs en Jolle Roelofs, bekend als de Polderboys. Zij gaan het gesprek aan met de Almeerders, geven workshops en werken samen met bewoners en gebruikers van het strand.

De Polderboys
Vragenlijst

Wat ALMO wordt, dat kunnen de Almeerders zelf bepalen. Zo kan het een glijbaan, uitkijktoren, zwembad of een kunstwerk worden. Deze maand staan er op het Almeerderstrand drie ALMO-picknicktafels, elk op een mogelijke locatie van het object. Hier kunnen mensen een vragenlijst invullen, dat kan tot en met 7 april. Vijftig leerlingen van basisschool De Zeeraket hebben al ontwerpen gemaakt voor het object.

Ontwerpen van de leerlingen

Van alle ideeën die binnenkomen, kunnen in mei de eerste ontwerpen worden gemaakt. Vanaf juni worden deze samen getest, uitgeprobeerd en bijgeschaafd.

Naar verwachting wordt het ontwerp in oktober gepresenteerd, waarna vergunningen worden aangevraagd en de bouw of plaatsing van ALMO zal plaatsvinden.

Foto’s: ALMO

 1. Wat dachten jullie van geen kunstwerk.
  Almere heeft al een grote schuld en dan nu geld uitgeven aan iets wat we WEER niet nodig hebben.

 2. @An: dit hoeft geen miljoenen te kosten, het is wel een manier om Almeerders te betrekken in de ontwikkeling van het gebied.

 3. Zonde van het geld
  Eerst maar een uit de rode cijfers komen .
  En er zijn belangrijkere zaken t doen .
  Denk dat niemand zit te wachten op een kunstwerk.
  Tenzij het gebruikt kan worden bv als zit plaats bijvoorbeeld

 4. A. Hensens zegt:

  Sorry, maar dat geld kunnen we beter ergens anders voor gebruiken. De stad zit financieel al in diep water door de Floppiade.

 5. Laat maar hoor, de gemeente kan dat geld aan betere projecten besteden. Of hun schulden mee opheffen bijvoorbeeld.

 6. Super gaaf! Iets in de trant van Gaudi. Een mooie bank bijvoorbeeld, nog functioneel ook.

 7. Even niets dus, tenzij gratis!
  Almere moet eerst orde op zaken stellen en onder de dreiging van t onder curatele stellen door t Rijk uitkomen

 8. Gewoon even niets doen. Almere zit diep in de rode cijfers. Niemand zit te wachten op iets wat weer vreselijk veel geld kost. Eerst de financieen op orde en dan zien we wel weer. Iedereen kan recreeeren op het strand en in het water. Niets mis mee. Neem een bal en emmers en scheppen mee en een dagje strand is geboren.

 9. Weer een kunstwerk erbij wat natuurlijk weer veel geld gaat kosten , Almere landelijk bekend om hun miljoenen kostende mislukkingen wie weet het verijdbare podium nog in Stad, de schaatsbaan, kasteel Floriade enz enz, ondertussen verloederd de stad, overal verzakkingen, en meld je het digitaal aan de gemeente hoor je niets.
  Kortom nog meer bezuinigingen en hogere belastingen in het verschiet, tijd om te verhuizen uit deze Ghetto.

 10. Eerst maar wens uit de schulden komen. Dit kan altijd op een later moment nog, misschien wel om te vieren dat de schulden zijn ingelost.

 11. Neeeee, niet nog meer geld over de balk gooien.

  Als de schulden zijn afgelost kan er altijd nog over gesproken worden.

 12. Idd eerst even uit de schulden komen
  een beeld word toch alleen maar gesloopt en beklad
  En dat van onze centen

 13. Ik zou zeggen los eerst het tekort op. En io zou beginnen met projecten stoppen waar asielzoekers alles gratis krijgen. Ik weet echt wel waarom er tekorten zijn en het is niet alleen de floriade ellende. Gratis huizen, gratis zorg, gratis gratis gratis aan asielzoekers die veelal niet eens dankbaar zijn en dingen gaan eisen. Laat wel ik heb het niet over vluchtelingen uit oorlogsgebied. Stop daar maar eens mee, stuur ze terug naar hun veilige landen met hun eigen cultuur. Dan hebben ze ook niets te zeiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant