1690
Almere

Week van de Psychiatrie: ‘Er heerst nog steeds een stigma’

De Week van de Psychiatrie gaat aankomende maandag 25 maart van start. Er worden de hele week meerdere activiteiten georganiseerd. “We hebben de handen in elkaar geslagen om een mooi programma samen te stellen”, vertelt Marika De Mits van Schakelteam Almere

Het doel van de week is om meer aandacht te vragen voor de hoeveelheid mensen die te maken hebben met psychische problemen. De organisatoren hopen met deze week meer mensen op de hoogte te brengen van wat er allemaal speelt.

Eye-opener

“Het zijn mensen zoals jij en ik die een tegenslag hebben gehad”, Marika vertelt dat mensen met een diagnose of terugval vaak een stempel krijgen en daardoor anders behandeld worden. “Er heerst nog steeds een stigma en onbegrip over het onderwerp”

Het programma bestaat uit activiteiten, zoals soep eten, maar ook op herstel gerichte activiteiten. “Er kwamen vorig jaar best wat reacties van bezoekers die het zagen als een eye-opener”

Er zijn al aanmeldingen voor verschillende activiteiten binnengekomen. “We hopen op zo veel mogelijk bezoekers”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant