2.3K1
Almere Haven

Kapster Henny zag haar kapsalon na drie weken in rook opgaan: ‘Het is vreselijk’

Henny Hiemsta opent vol goede moed haar kapsalon in Almere Haven op 17 februari. Maar drie weken na de opening valt die droom in duigen als ze een telefoontje krijgt: de kapsalon is volledig afgebrand. “Je leven valt uiteen”, zegt ze.

De brand was in de nacht van vrijdag op zaterdag iets na 3 uur ‘s nachts. Hierbij zijn verschillende bedrijven, waaronder de kapsalon van Henny, getroffen en volledig platgebrand. “Om 7 uur kregen zij (de politie) ons te pakken en meldden het nieuws dat het helemaal afgebrand was”.

‘Je wil er gelijk naar toe’

Henny woont samen met haar man in Lelystad. Haar man werd gebeld door de politie, maar vanwege de stiltemodus op hun telefoon namen zij dus pas om 7 uur de telefoon op. “Mijn man maakte mij wakker en ik dacht; ‘wat zeg jij?'”

“Wij sprongen gelijk onder de douche, we hebben ons aangekleed en de auto gepakt.” Omdat het koppel uit Lelystad moest komen, voelde de reis eindeloos: “Het voelt echt uren verder, je wil er gelijk naartoe”. Toen zij in Haven aankwamen, was er al niets meer over van het pand.

“Het is dramatisch om dat te zien, er is niets van over. Totaal verwoest”. Er waren enkel ijzeren delen van bijvoorbeeld de stoelen over. Aangezien de rest van de salon uit hout bestond, was alleen het ‘skelet’ nog over. “Het is vreselijk. Een nachtmerrie op een andere manier”.

Hoe verder?

Henny en haar man waren niet verzekerd, dus staan zij met lege handen. “Wij zitten te wachten op de politie”. Die hebben namelijk na de brand een foto en video openbaar gemaakt van de dader. “Die heb ik gedeeld op mijn eigen Facebook. Hoe meer mensen, des te sneller komen wij er misschien achter wie het heeft gedaan”.

Een nieuwe salon zit er nog niet in. “We hebben zoveel kosten gemaakt, we weten het even niet. Als je alles nu opnieuw moet beginnen, gaat er veel geld in zitten”. Dit realiseren is dus niet mogelijk aangezien zij, volgens Henny, geen middelen hebben om op te starten.

De ‘oude’ kapsalon

Henny kocht de kapsalon begin dit jaar, nadat zij in 2022 haar oude kapsalon in Almere Buiten had verkocht. Via via kwam het pand op haar pad: “Toen dacht ik dat is best wel weer leuk om opnieuw te starten. Niet wetende dat het maar voor drie weken was”, zegt ze.

Naast de kapsalon had Henny het idee om een schoonheidssalon erbij te nemen. Ze had al contact met een dame uit Hilversum die schoonheidsspecialiste is. “Die deed van alles. Dan kon je een compleet pakket aanbieden.” Maar dit gaat dus niet meer door.

Reacties

Veel klanten waren enthousiast over de opening en leven daarom ook erg mee met de kapster. “Iedereen is meelevend, ik zit ook al 35 jaar in het vak. Zij kennen mij al”. Ook in de straatapp van Almere Haven krijgt zij lieve reacties.

Op zowel haar eigen Facebook als de Facebook-pagina van haar bedrijf stromen de meelevende reacties binnen. Hoewel Henny dit al heel lief vindt, heeft ze stille hoop op enige hulp in bijvoorbeeld de vorm van een crowdfunding: “Ik weet zelf niet hoe dat moet en mijn hoofd staat er nu niet naar. Wie verwacht dit?”.

Afbeeldingen: Henny Hiemstra

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant