890
Almere

Tot 5 jaar cel geëist voor fraude met bankpasjes en inlogcodes

Tegen vier Almeerders is donderdag in een grote helpdeskfraudezaak voor de rechtbank in Rotterdam tot vijf jaar cel geëist. In de zaak werden bankpasjes en inlogcodes voor internetbankieren aan mensen ontfutseld. Met de buitgemaakte pasjes en codes zouden de Almeerders samen met twee andere verdachten ruim 180.000 euro hebben buitgemaakt.

De fraudeurs hadden het voorzien op klanten van de SNS en de Volksbank en zouden op diverse plekken in het land hebben toegeslagen. Ook een Almeerder raakte gedupeerd.

De verdachten zouden het geld onder meer hebben uitgegeven aan tassen en kleding van dure merken als Louis Vuitton, Balenciaga, Dior en Gucci. Ook hadden ze voor zo’n 25.000 euro aan bitcoins gekocht.

Criminele organisatie

Naast het verduisteren van geld wordt de verdachten ook deelname aan een criminele organisatie en witwassen ten laste gelegd.

De Almeerse verdachten zijn twee mannen en twee vrouwen, in de leeftijd van 23 tot 29 jaar. Ten tijde van de fraude woonden ze alle vier in Almere. Inmiddels staat een van hen in Dronten ingeschreven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant