5.2K14
Almere Stad

Mailadressen van 800 patiënten Flevoziekenhuis op straat door datalek

Mailadressen van ruim 800 patiënten van het Flevoziekenhuis zijn mogelijk op straat komen te liggen door een datalek. Het gaat volgens het Almeerse ziekenhuis om patiënten van de afdeling maag-, darm- en leverziekten.

Het Almeerse ziekenhuis stuurde donderdag rond 16:30 uur een e-mail met informatie over het gebruik van een nieuwe app naar een aantal patiënten.

Normaal gesproken worden e-mailadressen in de BCC-functie gezet, waardoor ze niet zichtbaar zijn voor anderen. Maar dat ging deze keer mis. De ontvangers konden in de mail zien naar wie deze allemaal gestuurd is.

Melding gedaan

Op de website schrijft het ziekenhuis dat ze het datalek ten zeerste betreurt en dat er onderzoek gedaan wordt naar hoe dit heeft kunnen gebeuren.

Ook worden er maatregelen genomen om te zorgen dat het niet nog een keer gebeurt en wordt de Autoriteit Persoonsgegevens op de hoogte gebracht. Het ziekenhuis adviseert patiënten die vragen hebben over het datalek om contact op te nemen met de Functionaris Gegevensbescherming van het ziekenhuis.

 1. Echt verschrikkelijk dat je gegevens zomaar op staat liggen.
  Hoe dan met de strenge AVG regels.
  Er is wel een verplichtig de getroffen patienten op de hoogte te brengen.

 2. De slachtoffer van deze erg domme fout weten het al omdat bij het ontvangen van de mail alle adressen te lezen zijn waar de mail is verzonden.

  Heb je dit niet dan ben jij geen slachtoffer van deze menselijke domme fout

 3. Het gaat alleen om je mailadres, niet om je medische gegevens. Je voert je mail dagelijks in op allerlei websites of om mee te doen aan gratis prijsvragen, en idd als jij geen mail hebt gehad met 800 mailadressen in de CC dan zit jij niet bij de gedupeerden.

 4. Ron Almere zegt:

  Hoop paniek voor een fout, die niet had gehoeven, maar wordt opgeblazen door de pers.
  Alleen de email adressen zijn leesbaar. Dat is overduidelijk geen datalek, want dan zijn al je gegevens leesbaar door derden.
  De vraag is dus waarom dit door de pers zo onjuist wordt weergegeven?
  Lekker stoer doen? Onkunde?
  Hoop dat eea gerectificeerd wordt.

 5. Doesnormaal zegt:

  Alleen de e-mail adressen. Die men zelf overal achterlaat. Op elke dubieuze website, winkels en social media! En dan hier hoog van de toren komen blazen. Frappant.

 6. Hennie Kloosterman zegt:

  We zijn toch netjes geïnformeerd, maak er niet zo’n drama van.
  Het is maar je emailadres

 7. Mensen in de comments, dit is wel degelijk een datalek. Als jouw naam gekoppeld wordt aan ‘MDL patiënt’ zonder jouw toestemming is dat een datalek. En sommige mensen hebben hun naam in hun e-mail adres staan. Dat maakt dit een datalek.

 8. Alle straten afgezocht maar niets gevonden, misschien in een andere stad, ga nog ff zoeken pfffff !?!???

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant