2850
Almere Stad

Illegale bewoning, hennepspullen en slechte brandveiligheid op Veluwsekant

Tijdens een controle op het bedrijventerrein Veluwsekant, zijn afgelopen donderdag meerdere overtredingen geconstateerd. Er zijn onder andere hennepgerelateerde goederen gevonden, er is illegale bewoning aangetroffen en en zestien gebouwen voldeden niet aan de brandveiligheidseisen.

In twee panden is het stroomnetwerk afgesloten vanwege gevaarlijke stroomaansluitingen en diefstal. In nog eens twee panden zijn milieuovertredingen geconstateerd, en was er sprake van illegaal watergebruik. Ook werd er in twee panden gebouwd zonder omgevingsvergunning.

De gemeente Almere voerde samen met de politie, Belastingdienst, Omgevingsdienst, Liander en RIEC een controle uit op het bedrijventerrein Veluwsekant. In totaal zijn 37 panden en één bedrijfsverzamelgebouw bezocht.

‘Niet tolereren’

Bij de zestien gebouwen die niet voldeden aan de brandveiligheidseisen, was er sprake van geblokkeerde nooduitgangen, niet-gekeurde blusapparaten en stalen constructies.

“Voor verkeerde handel moet je niet in Almere zijn. Het is ronduit onacceptabel dat legale bedrijven en diensten door criminele organisaties kunnen worden gebruikt voor illegaal gewin. Met deze controles laten we zien dat we dat niet tolereren”, zegt burgemeester Hein van der Loo.

Per overtreding worden passende maatregelen genomen, zegt de gemeente.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant