1030
Almere

Noodkreet van Almeerse organisaties aan politiek: snel meerderheidscoalitie

Een aantal grote organisaties maakt zich zorgen over de instabiele situatie waarin het gemeentebestuur in Almere verkeert sinds het uiteenvallen van de coalitie. Ze roepen de lokale politiek op zo snel mogelijk weer de verbinding met elkaar te zoeken.

Het gaat om een oproep van de zogeheten Futuregroep. Dat is een samenwerkingsverband van woningbouwcorporaties, De Schoor, Zorggroep Almere, de politie, onderwijsstichting ASG, ROC van Flevoland, Windesheim, het Leger des Heils en de Nieuwe Bibliotheek.

Meerderheidscoalitie

De organisaties overleggen regelmatig over belangrijke thema’s die in Almere spelen en willen dat de stad weer snel een meerderheidscoalitie krijgt.

Een paar weken geleden stapte de grootste collegepartij in Almere, de VVD uit de coalitie. Dat gebeurde na een meningsverschil met de andere partijen over bezuinigingen. Twee maanden geleden verliet de ChristenUnie de coalitie, nadat wethouder Roelie Bosch ontslag nam.

Zorgelijke situatie

Voorzitter Kim Ronner van de Futuregroep noemt de politieke situatie zorgelijk, want Almere staat volgens haar voor grote uitdagingen, zoals eenzaamheid, armoede en een woningtekort.

“Wij doen vanuit onze betrokkenheid, verantwoordelijkheid en onze bezorgdheid een klemmend beroep op alle politieke partijen om te kijken naar de gemeenschappelijke verantwoordelijkheid en perspectieven in plaats van naar politieke verschillen”, zegt Ronner.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant