3.5K1
Almere

Almere City dient officieel aanvraag in voor uitbreiden stadion

Almere City heeft een aanvraag ingediend om het Yanmar Stadion uit te breiden. Dat de club voornemens was om uit te breiden, was al langer bekend. Alle stoeltjes in het stadion zijn dit seizoen, het eerste van de club in de eredivisie, bezet.

De bedoeling van de club is om de uitbreiding al aan het begin van komend seizoen af te hebben. Directeur John Bes zal komende week in de podcast AlmEredivise een toelichting geven op de aanvraag voor uitbreiding van het stadion.

Bes zei eerder in de podcast dat Almere City deze zomerstop de capaciteit van het Yanmar stadion ‘in één klap’ wil opschroeven naar ruim achtduizend toeschouwers. Later stelde hij die ambitie bij, omdat dit mogelijk niet haalbaar is.

Doel is 8200 plaatsen

Bij de uitbreiding naar 8200 plaatsen krijgen de tribunes aan de lange zijden en de staantribunes aan de korte zijde dezelfde hoogte als de huidige business-club tribune. Bij een uitbreiding naar 6000 plaatsen zou één lange zijde worden opgehoogd.

  1. Mooi idee, maar vergeet vooral de niet sanitaire voorzieningen fors te verbeteren en uit tebreiden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant