1870
Almere

Internationale dag van de huismus; steeds meer mussen in Almere

Almere heeft een van de grootste populaties huismussen per vierkante meter van Nederland. Volgens de gemeente komt dat door de groei van Almere en omdat er meer ‘natuurinclusief’ wordt gebouwd. De stad deelt de cijfers in het kader van de Internationale Dag van de Huismus.

Het aantal broedende paartjes is in Almere flink gestegen. Vijf jaar geleden waren dit er zo’n 5000, maar dit jaar zijn het er 5500. Waar er in Almere dus meer mussen te zien zijn, is dat in andere plekken in het land wel anders. De laatste decennia van de vorige eeuw is het aantal mussen in Nederland ruim gehalveerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

There are no posts to show right now.