2130
Almere Stad

Sushi-restaurant aan de Cinemadreef tijdelijk gesloten na explosie

Naar aanleiding van een explosie heeft burgemeester Van der Loo opnieuw een pand laten sluiten. Aan de Cinemadreef vond op 15 maart bij een sushi-restaurant een incident met een explosief plaats. Er wordt onderzocht hoe het incident heeft kunnen plaatsvinden.

Tijdens dit incident raakte niemand gewond, maar er is wel schade aan het pand. De tijdelijke sluiting is bedoeld om de openbare orde en veiligheid rondom het pand te herstellen. “Explosies hebben grote impact op de direct betrokkenen en de omgeving. De veiligheid staat voor mij altijd voorop”, vertelt burgemeester Hein van der Loo. Daarom zal het pand de komende twee weken gesloten blijven.

De politie en het Openbaar Ministerie doen verder onderzoek naar de toedracht. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over het incident. De burgemeester neemt nog een besluit over de noodzaak van een langere sluiting voor de openbare orde en veiligheid.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant