Almere Stad

Amalia-boom die omwaaide tijdens storm Poly heeft vervanger

In het Bos der Onverzettelijken in Almere is woensdagmiddag een nieuwe Amalia-boom geplant. Dat was nodig omdat de oude lindeboom vorig jaar zomer tijdens storm Poly omwaaide. Het was één van de driehonderd bomen die toen door de storm zijn omgewaaid in Almere. 

Het is Nederland een traditie om ter gelegenheid van een troonswisseling of bij de geboorte van een troonopvolger een Koningslinde te plaatsen. De boom in Almere werd geplant ter ere van de geboorte van prinses Amalia op 7 december 2003. In ruim 250 gemeenten is er één geplant. In het bos staan ook een Beatrix-boom en Juliana-boom.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant