liften
Almere

Motie: maak liften weer populair en realiseer officiële liftplek

De Partij voor de Dieren in Almere wil liften als middel om van A naar B te komen weer populair te maken. De partij stelt in een motie voor om een onderzoek te starten naar een geschikte en veilige locatie in de stad waar inwoners met hun duim omhoog kunnen staan.

In de motie legt de partij uit waarom liften volgens hen veel voordelen heeft. Zo wordt er gesproken over de besparing op reiskosten en het avontuurlijke aspect van reizen. Maar ook het ontmoeten van nieuwe mensen en de positieve impact op het milieu door het delen van auto’s worden genoemd.

Liften: waar wel en niet

Op dit moment is er geen officiële liftplek in Almere. Vanwege de veiligheid kun je ook niet zomaar op elke locatie in de stad om een lift vragen. Zo mag je bijvoorbeeld niet aan de snelweg staan. Wat wel kan, is liften bij een tankstation of een plek waar mensen genoeg ruimte en tijd hebben om veilig te stoppen.

Officiële plek

In de motie wordt opgeroepen om de mogelijkheden voor het creëren van een officiële liftersplek te onderzoeken. Daarnaast wil de partij die ook realiseren als dit haalbaar is binnen het collegebeleid. Zo niet, dan willen ze weten wat de kosten precies zijn.

De gemeenteraad van Almere zal tijdens de raadsvergadering aanstaande donderdag over de motie rondom het liften stemmen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant