5480
Almere

Esmée werd gedrogeerd tijdens Koningsdag

”Ik was heel bang en ik moest de hele tijd overgegeven. De volgende ochtend wist ik niet eens meer hoe ik was thuisgekomen.” De Almeerse Esmée Aarts vertelt over Koningsdag vorig jaar toen ze werd gedrogeerd tijdens het uitgaan. Ze heeft naar aanleiding van haar ervaring een documentaire gemaakt. Die gaat donderdagavond in première in Kinepolis Almere.

“Ik was samen met vrienden en het was de hele avond super gezellig”, vertelt de 18-jarige Almeerse. “Vanaf 24:00 uur weet ik gewoon helemaal niets meer.” Haar ouders werden gewaarschuwd en haalden haar op. Wie iets in haar drankje heeft gedaan is nooit duidelijk geworden.

Aandacht voor onderwerp

Volgens de Almeerse is er maar weinig te vinden over het onderwerp. “Maar als je om je heen gaat praten er altijd wel iemand kent die het ook heeft meegemaakt.”

Esmée zit in de zesde klas van het vwo op het Baken Park Lyceum. De documentaire die ze heeft gemaakt, is haar profielwerkstuk. Ze wil er zoveel mogelijk jongeren mee bereiken. Er komen onder meer slachtoffers aan het woord, maar ook een verpleegkundige van de spoedeisende hulp en een politiemedewerker.

“Het lijkt me ook erg leuk om voorlichting op scholen te geven. Er zijn bijvoorbeeld heel veel preventiemiddelen die gebruikt worden. Zoals deze elastiekjes en haarbandjes. Daar zit een kapje in verstopt die je er af kan pakken en over je glas kan zetten zodat e niemand er iets in kan gooien.”

Ze hoopt dat haar film uiteindelijk ook op andere plekken te zien zal zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant