3170
Almere

16-jarige Almeerder opgepakt voor betrokkenheid overvallen Almere

Twee verdachten zijn maandagochtend aangehouden voor betrokkenheid bij meerdere overvallen in Almere. Het gaat om een jongen van 16 uit Almere en een man van 21 uit Rotterdam. De politie is op zoek naar meer betrokkenen bij deze incidenten.

De overvallen vonden tussen september en november plaats in Parkwijk en Buiten. Het lijkt erop dat een dadergroep telkens wisselde in samenstelling.

Vier overvallen

Op vrijdag 15 september werd de Primera aan de Haagbeukweg in Stad overvallen. Twee medewerkers werden bedreigd tegenover een volle winkel en moeten geld afgeven. Twee jongens vluchtten op de scooter. Één van hen is inmiddels aangehouden.

De tweede overval vond drie weken later plaats in telecomwinkel Moneytrans aan het Noordereindepad in Almere Buiten. De eigenaresse werd bedreigd en hard tegen haar hoofd geslagen. Alle verdachten bij dit incident zijn aangehouden.

Ruim een maand later werden medewerkers en klanten van de Primera in Almere Buiten opgeschrikt door drie gewapende overvallers. Ook hier werd geld geëist en kwamen de verdachten ‘zeer bedreigend’ over.

De meest recente overval vond plaats op 2 december bij een cafetaria aan de Rembrandtweg in de wijk Tussen de Vaarten. Één van de twee overvallers is een 15-jarige jongen uit Almere. Hij is na een klopjacht aangehouden.

Rol onbekend

Het is nog niet bekend bij welke overval de 16-jarige Almeerder en 21-jarige Rotterdammer mogelijk betrokken zijn geweest. Binnenkort worden de mannen verhoord over hun rol.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant