4.8K2
Almere Buiten

Kersenbloesem in Almere Buiten weer in volle bloei

De kersenbloesem in de Regenboogbuurt in Almere Buiten staat weer in bloei. Deze Japanse Kersenbloesem trekt jaarlijks bezoekers vanuit alle hoeken van het land. Met meer dan 850 bomen die zich langs twee lange lanen verspreiden, is het een adembenemend gezicht.

Sinds 2019 wordt er ook jaarlijks een Kersenbloesemfeest georganiseerd, waarbij mensen genieten van picknicks onder de bloesem, omringd door entertainment en activiteiten die de Japanse cultuur benadrukken. Dat feest is deze vrijdagmiddag.

De bloeiende kersenbloesem in Almere Buiten is niet alleen geliefd bij de Almeerders, maar trekt ook bezoekers vanuit heel Nederland. Het is een populaire locatie voor filmopnames en fotoshoots, variërend van kinderfoto’s tot bruidsfotografie en zelfs fotosessies met paarden. 

De bloesem bloeit tot ongeveer half april. 

  1. Die bloesem hadden wij in Almere-Muziekwijk ook ieder jaar, tot al die bomen gekapt werden in naam van de renovatie …..
    Onvoorstelbaar.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant