2260
Almere

Initiatiefneemster Luierpark boos op Staatsbosbeheer over grasmaaien

Tineke Ras uit Almere is behoorlijk teleurgesteld in Staatsbosbeheer. Die organisatie liet de initiatiefneemster van het Luierpark via een brief weten dat het terrein niet meer gemaaid gaat worden.

Het Luierpark bestaat sinds 2017. Het is een plek aan de rand van Almere waar nabestaanden hun overleden dierbaren kunnen herdenken. Bijvoorbeeld met een herinneringsboom. Er zijn vooral bomen geplant ter nagedachtenis aan overleden kinderen.

“Het gras werd tot nu toe kort gehouden door Staatsbosbeheer. Maar die heeft nu per brief laten weten daar onmiddellijk mee te stoppen”, vertelt Ras. De reden zou geldgebrek zijn.

“Het gaat slecht met me. Ik ben overspannen hierdoor.”

Tineke ras, Luierpark

Het Luierpark ziet er nu onverzorgd uit; het gras staat behoorlijk hoog en er zijn veel molshopen. Ras zit met de handen in het haar en weet niet hoe het nu verder moet. “Het gaat slecht met me. Ik ben overspannen hierdoor.”

Ras hecht weinig geloof aan de bewering van Staatsbosbeheer dat de organisatie geen geld meer zou hebben voor het onderhoud. “De Kemphaan is ook grond van Staatsbosbeheer. Daar komen ook veel mensen. Daar wordt wel gemaaid.”

Ze laat het er niet bij zitten. Je kunt toch niet zomaar een overeenkomst verscheuren, vraagt ze zich af. Ras heeft inmiddels een notaris om hulp gevraagd. “Er ligt daar een overeenkomst uit 2017 die door Staatsbosbeheer ondertekend is.” In die overeenkomst staat volgens Ras dat Staatsbosbeheer het park maximaal 16 keer per jaar zou maaien.

Wat zegt Staatsbosbeheer?

Een woordvoerder van Staatsbosbeheer laat weten nog met Ras in gesprek te zijn en hoopt dat er een voor beide partijen een goede oplossing komt.

Ras zegt van geen gesprek te weten. “Ik heb een brief gekregen dat ik geduld moet hebben. Maar ik heb geen geduld, het park heeft geen geduld”, aldus Ras.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant