1050
Almere

Dag ter Bestrijding van Islamofobie in Almere

Het is deze 15 maart de Internationale Dag ter Bestrijding van Islamofobie. In Almere wordt er daarom een bijeenkomst georganiseerd door Bureau Gelijke Behandeling Flevoland (BGB-Flevoland). Tijdens de bijeenkomst wordt er stilgestaan bij islamofobie in heel Nederland.

Deze dag is in 2022 in het leven geroepen naar aanleiding van de aanslag in een moskee in Nieuw-Zeeland (2018). Op deze manier hoopt het Bureau discriminatie tegen te gaan en dus te bestrijden. Dit keer dus in Almere. “Almere is de grootste stad van Flevoland, dus hebben wij een groter bereik,” zegt Teun van BGB-Flevoland.

De bijeenkomst is tussen 17:00 uur tot 20:00 uur aan de Prozastraat 121, Almere. Dit is dus tijdens de iftar. Iftar is de maaltijd die gedurende de vastenmaand ramadan door moslims genuttigd wordt direct na zonsondergang. De vastenmaand is afgelopen maandag 10 maart begonnen en duurt tot en met 9 april.

Islamofobie is een term die gebruikt wordt voor angst en afkeer van alles wat met de islam te maken heeft. Het is geen echte fobie, zoals spinnenfobie, maar het gaat vooral om haat, vooroordelen en discriminatie van en tegen moslims.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant