5771
Almere

International Youth Games moet na veertig jaar stoppen

Almere kan na veertig jaar niet meer meedoen met de International Youth Games. De gemeente Almere heeft de subsidie voor Stichting Partnersteden Almere stopgezet. Daarmee komt er een einde aan de Almeerse deelname tijdens de spelen.

Tijdens de internationale jeugdspelen komen ongeveer 400 jongeren uit verschillende Europese steden bijeen om te sporten en andere culturen te leren kennen. Een weekend lang worden er verschillende sporten beoefend zoals, atletiek, badminton, golf, handbal, judo, roeien, tennis, triatlon en zwemmen.

De internationale jeugdspelen zijn veertig jaar een jaarlijks fenomeen in Almere. Sinds 1984 organiseert Almere samen met de partnersteden Aalborg in Denemarken, Lancester in Engeland en Rendsburg in Duitsland ieder om de vier jaar de Vriendschapspelen.

De Stichting Partnersteden Almere roept de gemeenteraad op om de bezuiniging terug te draaien. “Een belangrijke doelstelling van de spelen is dat jongeren leren van verschillende culturen met hun sport als bindende factor. Juist in de huidige tijd van polorisatie in Nederland en de oorlog in Oekraine is dit heel actueel”, zegt de voorzitter van de stichting.

Medaille voor de Almeerse sporter Renze Huizinga (links) tijdens de Vriendschapspelen in Aalborg in juli 1991. Foto: Bob Friedländer
  1. Het weekblad Almere vandaag komt vanaf januari niet meer in de bus
    Ook niet meer in de diverse winkels
    Klopt dit
    Waar kan ik hem wel ophalen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant