4.5K18
Almere

Ophef over omleiding Boegdreef Noorderplassen: ‘Ik reed bijna twee fietsers van de weg’

Almeerders reageren boos op de nieuwe omleiding over de Galjootweg om de Noorderplassen uit te komen. Vanwege de werkzaamheden aan de boegdreef is er een omleiding aangelegd om bewoners de wijk uit te kunnen leiden.

De route gaat vanaf de rotonde bij Noorderplassen naar de Galjootweg en dan via de Pampushavenweg naar de dijk. De route is eenrichtingsverkeer, maar dat blijkt in de praktijk nog niet goed uit te pakken.  Er zijn meerdere Almeerders die verwarring hebben gemeld over de verkeerssituatie en die hierdoor te maken hebben gekregen met tegenliggers op de weg.

De bewoners zijn van mening dat de weg te smal is. In een reactie op het Facebookbericht van de Gemeente Almere over de omleiding zegt een bewoner dat hij ook fietsers tegenkomt. “Ik reed vanochtend bijna twee fietsers van de weg”, vertelt iemand die in de ochtend onderweg was naar zijn werk.

 1. Bizar dat de Gemeente niet de moeite heeft genomen om de Noorderplassenbewoners op de hoogte te stellen via een mail of brief. Dit heeft voor iedereen in de wijk veel consequenties, er komen ook veel mensen uit andere wijken naard e scholen, wat al veel verkeer extra oplevert. Echt slecht geen communicatie!!

 2. Rond schooltijd is de vertraging gister opgelopen naar 38min !!!
  Pampushavendreef naar Intratuin werd ook plots gesloten. Die openhouden zou een kleine omleiding betreffen, maar gemeente gooide deze gister eind ochtend plots dicht. Ze zijn niet bereid mee te denken. En verkeersregelaars sturen mensen de verkeerde kant op, waardoor 1richtingsverkeer toch 2 richtingsverkeer is. Maar het klopt uberhaupt niet… waarom passeerstroken aanleggen 2wkn terug, als we niet mogen passeren omdat het 1richtingsverkeer is deze maand?? Gemeente ik begrijp er niks van! En waar kunnen we de extra reiskosten declareren voor de onnodig extra omleiding? Aangezien pampushavenweg ook prima optie zou zijn…

 3. Wij hebben hier vooraf wel een keurige brief van de gemeente over gehad incl. de omleiding. Ideaal is het natuurlijk niet!

 4. Bewoner NP zegt:

  De communicatie vanuit de gemeente was prima middels een brief. Het vergt even wat aanpassingsvermogen en wat begrip voor een paar weken. Iets eerder weg, niets aan de hand. We krijgen er een betere weg voor terug. Ideaal zeker niet, maar er zijn echt wel ergere dingen in de wereld!

 5. We zijn wel duidelijk geïnformeerd per brief. Ook dat de andere wegen via intratuin en de botterweg niet een onderdeel van de omleiding zijn. Gewoon zo min mogelijk de auto gebruiken en even doorbijten. Andere opties zijn er nu eenmaal niet en we kunnen er straks weer jaren tegenaan.

 6. Idiote omleiding, volgens mij heeft iemand die hiervoor het verkeersplan heeft goedgekeurd behoorlijk liggen slapen. Verkeer vanuit muziekwijk ook verkeerd niet weggeleid, geeft onnodige druk op kleine rotweg onbegrijpelijk…..
  Daarbij laat dit trouwens wel kwetsbaarheid van de ontsluiting Noorderplassen zien, lijkt me structureel probleem.

 7. Heel slecht geregeld. En een gevaarlijke oplossing. 1e De Galjootweg alleen is niet voldoende om zoveel mensen veilig de Noorderplassen uit te leiden. 2e Maandagochtend een file tot aan de Vomar. Ook doordat er gewoon tegenliggers op de Galjootweg waren, waardoor je van ‘t asfalt moet met minimaal 2 wielen waarbij je ver in de modder zakt en er kans op autoschade kan ontstaan. Die paar passeervakken zijn uiteraard niet voldoende.

 8. W. De Jong zegt:

  Het had handiger geweest als je om de rotonde heen kon rijden om de ring op te komen. Dat had veel handiger geweest en kon het verkeer neer poort doorrijden.

 9. We hebben netjes een brief ontvangen van de gemeente, dus daar ligt het niet aan. Er zijn ergere dingen mensen. Ze zijn hard aan het werken aan de weg, dus wees blij dat het wegdek aangepakt wordt ipv dat het asfalt helemaal gaar is en vervolgens daarover wordt geklaagd dat er geen onderhoud wordt gepleegd. Het is nooit goed;)

 10. Hoi,
  De route is geen eenrigtingsverkeer, zoals op de foto te zien. Zijn er haventjrs aangelegd om te passeren.
  Dit wordt echter lastig als er een hele sliert autos tegelijk rijdt van beide kanten dus.
  Wel is 2 weken de route uit afgesloten en de andere 2 weken de route naar de eijk toe afgesloten.

 11. Wij hebben als bewoners van de Noorderplassen wel een brief gekregen van de gemeente met daarin aangegeven wat de werkzaamheden gaan inhouden.
  De route over de Galjoot weg is natuurlijk een drama. Te smal met aan beide zijden een kapot gereden berm. In de brief wordt trots over passeer stroken gesproken,maar deze heb je niet nodig bij een eenrichtingsweg. Verder zou de gemeente Almere de algehele verkeerssituatie rond de Noorderplassen eens tegen het licht moeten houden. Bij calamiteiten is het haast onmogelijk weg te komen, of je moet in nood gebruik maken van de vrije busbaan.

 12. De nieuwsbrief vooraf was duidelijk. Echter valt in de praktijk eea wel erg tegen, diverse tegenliggers (1richting!) op de Galjootweg, weg naar de Intratuin ook dicht (waarom?) en bizar veel reistijd extra. Het is zo wachten op een ongeluk. Misschien kunnen de routes in en uit de wijk eens uitgebreid worden, gemeente Almere!

 13. Ik vrees voor alle vogels die nu helemaal van de leg zijn door al het verkeer dat langs die akkers crosst.

  Mensen rijd rustig en houd rekening met de natuur! Deze natuur is juist wat Noorderplassen zo bijzonder maakt en daar blijft steeds minder van over.

 14. Het is zeker niet te doen ik dacht ook dat je daar met twee auto moest rijden want dat gaat helemaal niet zal blij zijn als het weer voor bij is

 15. Henk Zielenman zegt:

  Door die patjakkers kun je nu via het crematorium naar de intratuin omdat ze hebben besloten om onder de brug door 2 jaar alles dicht daar te gooien echt een dikke omleiding is dat en erg respectvol voor de gecremeerde en begraven overlijdenen natuurlijk nu het zo lekker druk is tussen het crematorium en de begraafplaats in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant