Gezondheidscentrum Oost
2130

Gezondheidscentrum Oost in Haven blijft gesloten

Gezondheidscentrum Oost blijft gesloten. Dat laat het college van Almere weten naar aanleiding van kamervragen van Leefbaar Almere. De partij vindt de keuze begrijpelijk, maar laat het er niet bij zitten, valt te lezen in een Twitter-bericht van Leefbaar. 

Leefbaar vindt namelijk dat de zorg te veel op één plek plaatsvindt door de sluiting van het gezondheidscentrum. Die sluiting kwam trouwens erg onverwachts. De huisartsenzorg die voorheen in het gezondheidscentrum Oost zat, is nu in gezondheidscentrum De Haak te vinden. De bedoeling is dat de zorg hierdoor in de stad beter kan worden afgestemd op de vraag van de stad.

Niet mee eens

Dat ziet Leefbaar niet zo. De partij draagt rapporten aan waaruit blijkt dat er juist minder goede zorg geboden wordt door de sluiting van gezondheidscentrum Oost. Zo zijn er lange wachttijden aan de telefoon van meer dan vijf uur. Dat levert volgens Leefbaar stressvolle situaties op voor hulpbehoevende Almeerders. 

Ook haalt de partij de vergrijzing aan in het Twitter-bericht. “De vergrijzing van onze inwoners toenemen, met een piek tussen 2030 en 2040. Dit betekent dat de komende jaren de problemen alleen maar zullen verergeren.”

Daarom wil Leefbaar ook dat er goed wordt nagedacht over oplossingen die helpen om de druk op de zorg te verminderen, zodat er goede en toegankelijke zorg komt. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant