verkeerscontrole politie
Almere

Megacontrole in provincie: 6 aanhoudingen en honderduizenden euro’s aan belastingschuld geïnd

De politie organiseerde op vrijdagavond tussen 20:00 en 00:00 een grootschalige verkeerscontrole in Flevoland samen met de Douane, Belastingdienst en de Koninklijke Marechaussee. In Almere werden de Hollandse Brug en de Stichtse Brug afgesloten in beide richtingen. Daarnaast werden er op nog zes plekken in Flevoland de toegangswegen van en naar de polder gecontroleerd.

Doel van de verkeerscontrole was onder andere het opsporen van ondermijning. Dat is criminaliteit waarin de onderwereld samenwerkt met de bovenwereld. Een voorbeeld hiervan is witwassen.

Daarnaast wilde de politie ook signalen vastleggen van andere criminele activiteiten. Mensen die zijn aangehouden worden in het politiesysteem opgezocht. Mochten zij eerder zijn voorgekomen in bepaalde onderzoeken, hopen ze met de aanhouding een concreter beeld te krijgen van hun bewegingen en gedrag. Dat kan de recherche in de toekomst helpen bij onderzoeken.

Er waren zo’n 250 tot 300 agenten en medewerkers van de bovengenoemde partners aanwezig om die doelen te behalen.

Overtredingen

In totaal zijn tijdens de verkeerscontrole ruim dertigduizend voertuigen gescand en meer dan tweehonderd voertuigen gecontroleerd. De meeste voertuigen waren in orde, maar bij twee auto’s was de kentekenplaat gestolen. Ook de bestuurders zelf werden gecontroleerd. Er waren elf bestuurders die onder invloed reden en nog eens zeven bestuurders die zonder rijbewijs achter het stuur zaten. Zes personen werden aangehouden door de politie, omdat zij nog verplicht DNA moeten afstaan.

De Belastingdienst heeft ook een grote slag geslagen die vrijdagavond. Er is ruim 117.000 euro aan openstaande belastingschulden geïnd en zijn dertien voertuigen in beslag genomen.

Trots

Het sectorhoofd van Flevoland Ben Nassir Bouayad is dan ook trots op de controle. “Ook in Flevoland is ondermijnende criminaliteit die niet altijd zichtbaar is. Met deze grote verkeerscontrole proberen we daar meer zicht op te krijgen door alle signalen van ondermijnende criminaliteit professioneel op te sporen en vast te leggen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant