Erik Boshuijzen
Almere Stad

Erik Boshuijzen (86) overleden: Almeerder, oud-Statenlid en journalist

Oud-politicus en journalist Erik Boshuijzen is afgelopen zaterdag overleden. Dat bevestigt de Lions Club Almere, waar hij lid van was. Boshuijzen was namens verschillende ouderenpartijen actief in de Provinciale Staten van Flevoland van 2015 tot 2019. Daarvoor werkte hij jarenlang voor het NOS Journaal.

In de jaren ’90 was Boshuijzen actief in de Almeerse gemeenteraad namens D66. In 2015 werd hij voor 50PLUS verkozen tot Statenlid. Nog geen halfjaar na die verkiezingen splitste hij zich af. De landelijke partijleiding wilde hem uit de fractie zetten, nadat hij ‘te veel als solist te werk ging’. Boshuijzen ging zelfstandig verder onder de naam Senioren+Flevoland.

Volgens lokale krant Almere DEZE WEEK ging de gezondheid van Erik Boshuijzen de afgelopen jaren achteruit. Hij is 86 jaar geworden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant