Almere

Actie om natuur te beschermen: de leukste aangelijnde hond van Almere

Met het naderende broedseizoen maken de boswachters van Staatsbosbeheer in Almere zich klaar voor extra surveillance in de natuurgebieden. “Het is mooi om te zien dat iedereen zo van de natuur kan genieten maar we moeten de natuur wel blijven beschermen.”, vertelt boswachter Amy Zeeman. 

Deze week zal er extra aandacht worden besteed aan voorlichting over de fragiliteit van de natuur. De focus ligt daarbij op bezoekers van specifieke ‘aandachtsgebieden’, waar al langere tijd onrust heerst. Dit kan variëren van bezoekers die van de paden afdwalen tot nachtelijke activiteiten en het los laten lopen van honden op plekken waar dit niet is toegestaan.

Winactie

Om het bewustzijn rondom dit onderwerp te vergroten, organiseren de boswachters een winactie voor hondenbezitters die hun viervoeters keurig aan de lijn houden. Van 11 tot en met 24 maart kunnen baasjes foto’s delen van hun aangelijnde honden op sociale media met de hashtag #hondaandelijnalmere en het taggen van @Boswachter Amy. 

De foto’s worden op de sociale mediakanalen van Boswachter Amy gedeeld, waarna het publiek kan stemmen. De winnaar wordt gekozen op basis van het aantal likes.

Met deze initiatieven hopen de boswachters bezoekers bewuster te maken van de impact van hun gedrag op de natuurlijke omgeving. “We zijn er tenslotte te gast.”, aldus Amy. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant