Remy Bonjasky
4.7K4
Almere

Oud-kickbokser Remy Bonjasky ontvangt uniek eerbetoon: ‘Het werd een keer tijd’

In aanloop naar het nieuwe GLORY kickbokstoernooi ontving oud-kickbokser Remy Bonjasky vrijdag een bijzonder eerbetoon. De man die een sportschool in Almere heeft, kreeg een unieke muntenset uitgereikt met afbeeldingen van kickboks-iconen, waarvan hij ook op een munt terug te vinden was. De set is ontworpen en geslagen door de Koninlijke Nederlandse Munt.

Op de andere drie munten staan Ernesto Hoost, Semmy Schilt en Peter Aerts. De set viert de bijdrage van deze iconen aan de populariteit van kickboksen, vooral in Nederland. De vier legendes, samen goed voor maar liefst 14 overwinningen, behoren tot de grote namen in het internationale kickboksen. 

Drievoudig wereldkampioen, Remy Bonjasky, reageerde enorm blij op het eerbetoon: “Ik zou bijna zeggen, het werd een keer tijd. In de tijd dat wij bezig waren, werd de sport in Nederland niet altijd even gewaardeerd, terwijl we in het buitenland, bij wijze van spreken, werden geëerd als rock ’n roll sterren.” 

  1. Ernesto Hoost, Semmy Schilt, Peter Aerts en Remy Bonjasky zijn op een munt geslagen… Best wel beetje grappig. Maar ze verdienen dit wel. Iconen in hun sport. Osu.

    Er is één ding dat ik beter kan dan Remy. Dat is bowlen. Jaren geleden stond hij met vrouw en Kids op de baan naast ons in Almere Buiten. So I know I can beat him in bowling. 😉

  2. Badr had zich beter moeten gedragen jammer dat hij er niet bij is zonde mooi talent bad karakter

  3. Jammer dat er geen munt van Bas Rutten is gemaakt. Hij was zeer atletisch en had een enorme sprongkracht. Daarbij is hij ook een “gentleman”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant