3590

ASC Waterwijk klimt op ranglijst door 1-8 winst op AFC, FC Almere boekt ruime zege

ASC Waterwijk is naar de tweede plaats geklommen in de tweede klasse A door een 1-8 overwinning op AFC en een gelijkspel van HBOK, de tegenstander van volgende week. FC Almere won met 0-6 bij Weesp en is klaar voor de bekerwedstrijd van aanstaande dinsdag. SC Buitenboys zegevierde met 1-3 bij Zwaluwen’30 en ook Forza deel goede zaken. Sporting Martinus werd met 1-5 verslagen.

AFC – ASC Waterwijk: 1-8

Tegen de nummer laatst, AFC, heeft ASC Waterwijk geen steek laten vallen, al kwam het team van Ryan Smart in de beginfase een tweetal keer goed weg bij gevaarlijke momenten van AFC. De Almeerders staan nu op de tweede plek in de tweede klasse.

Smart: “Al vrij snel ging het bij ons lopen en stond het 5-0 bij rust. Douwe Willemars, David Mol en Tim Klaassen-Bos vervulden hoofdrollen met goed spel, assists en goals. Klaassen-Bos scoorde zelfs een hattrick en Gijs Roelofsen was terug op doel na een langere blessure. Waar ik vooral van geniet zijn de spelers die met 8-1 voor nog steeds niet tevreden zijn en elkaar op scherp zetten om het maximale eruit te halen. Die mentaliteit hebben we nodig om verder te komen.”

Volgende week treft ASC Waterwijk de nummer drie HBOK in Almere om 15:00 uur.uis tegen nummer twee HBOK om 15:00

Zwaluwen’30 – SC Buitenboys: 1-3

SC Buitenboys heeft zaterdag een prima 1-3 overwinning geboekt op de nummer elf Zwaluwen’30. Volgens trainer Dennis Verwer was het een prima wedstrijd waarin de ploeg uit Almere-Buiten de hele wedstrijd de betere was. Tyrell Burleson scoorde de openingstreffer voor de Almeerders. Rowdy Moorman tekende voor de 0-2. Tim Smit kopte de 0-3 binnen.

Een verdwaald afstandschot belandde achter SC Buitenboys-keeper Indy Kool, waarmee de eindstand op 1-3 kwam en SC Buitenboys verder van de gevarenzone staat.

Volgende week speelt de ploeg thuis tegen Olympia Haarlem dat op de vierde plaats staat. Aanvang 14:45 uur.

FC Weesp – FC Almere: 0-6

FC Almere heeft de goede lijn doorgezet. In Weesp tegen werd er met 6-0 gewonnen en was het de eerste wedstijd waarin de ploeg uit Haven geen tegendoelpunt te verwerken kreeg.

Trainer Sandor Augustijn was zeer tevreden omdat de ploeg weer omhoog kan kijken: “Het was onze doelstelling na de 7-0 nederlaag tegen Legmeervogels om de volgende twee wedstrijden winnend af te sluiten en dat is ons ook gelukt. De eerste helft waren we heer en meester en dankzij doelpunten van Max Wolters en Sylvan Speelman stonden we 2-0 voor.

In de tweede helft zette FC Almere door en liep simpel uit naar 0-6 door doelpunten van Scott Barkema, Rogier Arduin, Fouad en opnieuw Speelman.

Aanstaande dinsdag speelt FC Almere voor de beker tegen eersteklasser Hillegom. Augustijn: “We zijn al door Hillegom gebeld dat zij met een aantal bussen naar Almere komen. En bij ons is er vuurwerk, een speaker en muziek geregeld. Het is natuurlijk mooi dat we bij de laatste zestien zitten en ik weet dat mijn ploeg, zeker tegen dit soort tegenstanders, altijd goed speelt. Het kan dus een waar spektakel te worden.”

De wedstrijd begint om 20:00 uur.

Forza Almere – Sporting Martinus: 5-1

Forza Almere heeft opnieuw goede zaken gedaan in de vijfde klasse C. De Almeerders lijken met Zuidoost United, IJburg en Nieuw Sloten met nog negen wedstrijden voor de boeg uit te gaan maken wie kampioen gaat worden. Dit keer was de nummer elf Sporting Martinus een makkelijke prooi voor de ploeg.

De volgende wedstrijd is aankomende zaterdag uit tegen de nummer twaalf BVV’31 in Blaricum om 14:30 uur.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant