3340
Almere Stad

Grote stroomstoring Almere Muziekwijk na bijna vier uur opgelost

Door een stroomstoring in Almere Muziekwijk zaten 880 aansluitingen sinds zaterdagochtend 10:45 uur zonder stroom. Bewoners, ondernemers en winkeliers in de wijk hadden bijna vier uur geen elektriciteit.

In eerste instantie zou de storing om 13:00 uur zijn opgelost. Volgens netbeheerder Liander waren de monteurswerkzaamheden ingewikkelder dan verwacht, waardoor dit uitliep. Het probleem was ontstaan door een middenspanningskabel, maar de precieze oorzaak is niet duidelijk.

Op een middenspanningskabel staat 10.000 volt. Een middenspanningskabel vormt de schakel tussen het hoogspanningsnet van TenneT enerzijds en het laagspanningsnet, Daarlangs krijgen huishoudens uiteindelijk 230 volt binnen.

Winkels gesloten

Winkelcentrum Muziekwijk werd ook getroffen door de storing. Omdat de koelingen niet meer werkten, is veel eten inmiddels bedorven. “Dat kunnen we weggooien”, aldus een supermarktmedewerker. “Andere etenswaren worden naar de voedselbank gebracht.” Het is de bedoeling dat de supermarkt in de loop van de dag weer opengaat.

Ook andere winkels sloten tijdelijk de deuren, maar zijn inmiddels weer open. “Een paar kassa’s en de postterminal doen het nog steeds niet, maar we zijn weer tot sluitingstijden geopend”, vertelt een medewerker van de Bruna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant