1.6K8
Almere Stad

In gesprek over de supermarkt in Stedenwijk: ‘Deze locatie is niet toekomstbestendig’

Bewoners van Stedenwijk zijn bezorgd over de verhuizing van de supermarkt. Het gaat om de Albert Heijn die gevestigd is op het ’s Hertogenboschplein in Stedenwijk. Tijdens de Politieke Markt van afgelopen donderdag heeft Collectief Stedenwijk Zuid Groen een gesprek georganiseerd over het behoud van de supermarkt. 

Nilco Postma is van BUN die de Albert Heijn bezit bij het ’s Hertogenboschplein vertelt aan verslaggever Stefan Brau van Easy FM dat ze inderdaad liever verhuizen. “De huidige locatie zoals we daar nu zitten is niet toekomstbestendig. We willen wel in Stedenwijk blijven en hebben gekeken naar alternatieven.” Volgens Nilco komen ze dan uit op de Delftstraat, wat meer gecentreerd is in de wijk, waardoor ze ook een groter bereik krijgen. 

Sociaal aspect

Tijdens een interview met Stefan vertelt buurtinitiatiefnemer meneer Louw dat het het plein waar de Albert Heijn nu staat veel sociale aspecten heeft en dit ook belangrijk is. “Je wil de mensen die daar wonen de mogelijkheid geven om in contact met elkaar te komen. Zo hou je het plein levendig en straks gaat dat weg.”

Nilco begrijpt de zorgen van de inwoners die bang zijn dat de sociale cohesie verdwijnt. “Ik denk dat we daar wel degelijk een rol in hebben, want je laat wel een locatie achter als we gaan verhuizen, maar wij willen die rol ook wel oppakken.” Hoe BUN dat precies gaat doen, is nog onduidelijk.

Hoe nu verder?

De gemeenteraad gaat er verder mee aan de slag en heeft geagendeerd, zodat er een discussie op gang kan komen. Dat is ook de hoop van de inwoners. Maar zij willen vooral goede gesprekken voeren om de winkel te behouden. “We gaan beleven hoe dit zich verder gaan ontwikkelen.”, sluit meneer Louw af. 

Foto: Google Streetview

 1. Ik vindt dit ook een mooie locatie voor een Lidl,Aldi of Dirk supermarkt.Probleem.is dat het hele gebeuren daar,inclusief de AH winkel- pand eigendom is van Bun Holding en die gaan het waarschijnlijk niet beschikbaar stellen aan de ( goedkopere) concurrenten zoals Lidl,Aldi of Dirk.Aangezien deze vol gens de huidige eigenaar dan zit op een steenworp afstand vd nieuwe Bun-AH. AH is te duur voor vele huishoudens in de wijk,zeker sinds het afschaffen van de Euroshopper/AH- basic productlijn bij AH. De dichtsbijzijnde alternatieven voor AH zijn de Dirk en de Aldi in het stadscentrum en de Lidl in kruidenwijk. En dat is voor ouderen en mensen zonder auto net iets te ver lopen en fietsen.

 2. F. Polfliet zegt:

  Personeel van bun moet nu de klanten overtuigen dat een nieuwe winkel beter is de klanten moeten een zgn enquête ondertekenen dat een nieuwe winkel meer kan doen maar geld maniak bun wil alleen maar meer en heeft geen sociaal gevoel voor al die bejaarden in stedenwijk zuid en hij laat geen andere super in zijn pand dus bedenkt hij van alles voor zijn geldelijk gewin
  Bun is eigenaar altijd geweest en hij de bruna en zeeman er ook uit gekregen alleen geld is zijn moto

 3. F. Weerwind zegt:

  Best wel jammer dat Jan Bun de locatie niet meer goed genoeg acht na zo’n 42 jaar daar wel te hebben mogen verdienen van de bewoners uit Stedenwijk Zuid. Zie nog zijn vader, zus en hij de vakken vullen en de Bun Burger bevoorraden.

  Wij hebben er in de 80er jaren als opgroeiende tieners uit de buurt bijna allemaal gewerkt.

  Omdat de expansie drift om meer te verdienen per vierkante meter supermarkt oneindig is, wil hij helaas deze locatie verlaten.

 4. De nieuwe gewenste locatie bij de shell op de tennisvelden is helemaal niet beter bereikbaar voor de bewoners in de wijk. Het haalt het juist weg uit het hart ervan en is bedoeld om klanten uit andere wijken te lokken. Als de AH niet meer op loopafstand is en ik toch al met de auto moet, rijd ik wel naar een betere locatie met meer aanbod van andere omliggende winkels en niet naar deze nieuwe locatie.

 5. Rachida K zegt:

  Ik vind de Delftstraat geen geschikte locatie voor een supermarkt, het is ten eerste is de locatie te klein, bewoners vechten onderling al jaren om de parkeerplekken bij hun sociale huurwoningen, met een buurt super erbij wordt dat nog erger…
  Het zou beter zijn als de dure A.H verdwijnt uit de Stedenwijken en dat er in zijn plaats een goederkopere supermarkt komt op het ‘s Hertogenbosch plein, daarmee zijn de bewoners en het plein het beste af, als er perse aan A.H moet komen dan achter de Shell in de Vlaardingen straat, of ergens vlak bij de stedendreef.

 6. Een goedkopere supermarkt, Lidl, Vomar of Dirk i.p.v. A.H op het s Hertogenbosch Plein is de oplossing. A.H. mag van mij best verhuizen.

 7. Innwoonder zegt:

  Er gaan al jaren de geruchten dat er appartemen op de s-Hertogenboschplein moetn komen, gebouwd door Jan Bun.
  Vandaar dat de huidige franchise AlbertHein verplaatst moet worden.
  Jan bun heeft ruim 42 jaar zijn toenmalige Bun supermarkt aan de ‘s-Hertogenboschplein gerund, waar bij heel Stedenwijk-Zuid zijn boodschappen haalde.
  Het zou vreeslijk zijn als deze verplaatst wordt.
  Wat dacht men van opstopping en gigantische verkeersdrukte bij de Shell.
  Jan Bun is een kapitalist, project ontwikkelaar, en vastgoedbeheerder die als Franchise deze Albert hein runde en denk zoals alle grote boys maar aan een ding!
  De supermarkt personeel spreekt klaten en bewooners aan dat Jan Bun daar mogelijk failliet gaat als de supermarkt daar blijft.
  Dit betwijf ik na 42 jaar
  Ik heb dan ook geen handtekening gegeven.
  Mocht hij toch weg gaan dan graag een Lidl of Drik van de broek voor terug.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant