Almere Buiten

Hindoestaanse missverkiezing komt naar Almere

Voor de Hindoestaanse gemeenschap organiseert Miss Indian Beauty Pageant dit jaar een verkiezing in Almere. Vanuit het hele land komen er dames naar Almere toe. De organisatie wil met de verkiezing meer zichtbaarheid creëren voor de Hindoestaanse gemeenschap. De finale vindt zaterdag 30 maart plaats bij Rey Events in Almere Buiten.

Na Den Haag wonen in Almere de meeste Hindoestanen van Nederland. Om de gemeenschap te vertegenwoordigen, is de missverkiezing in het leven geroepen. In december vorig jaar werd voor het eerst in Almere een Hindoestaanse Missverkiezing georganiseerd. “Er is vanuit de gemeenschap veel behoefte aan. Ook met het oog op de herdenking van 150 jaar Hindoestaanse immigratie.”

De organisatie heeft als voornaamste doel het vergroten van zichtbaarheid voor de Hindoestaanse gemeenschap en het creëren van begrip voor de cultuur in Nederland. Het evenement wordt op de eerste plaats georganiseerd voor de Hindoestaanse gemeenschap, maar mensen van andere culturen zijn ook welkom.

Deelnemers

Deelnemers worden getraind met catwalk- en andere vaardigheden door vrouwen met jarenlange ervaring als miss. De missverkiezing omvat drie hoofdgroepen: de Miss Teen Indian Beauty Pageant (15-18 jaar), de Miss Indian Beauty Pageant (18-28 jaar) en de Miss Curvy Indian Beauty Pageant, dit is op internationaal gebied een nieuw onderdeel.

De missverkiezing richt zich niet alleen op het uiterlijk, maar legt ook nadruk op karakter en maatschappelijke betrokkenheid van de deelnemers. De lokale winnaressen worden zullen uitgezonden worden naar internationale verkiezingen, waar ze Nederland zullen vertegenwoordigen tegen deelnemers uit vijftig andere landen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant