3410
Almere

Beginnen als kunstenaar in Almere: ‘Veel werken en jezelf laten zien’

Almere is een jonge, groeiende stad waar kunstenaars zich goed kunnen ontwikkelen, dat zegt Michael Graman. Hij is kunstenaar in Almere en weet veel over deze sector en hoe moeilijk het is om als kunstenaar te beginnen. “Veel jonge kunstenaars die echt struikelen met de vraag: ‘hoe kan ik hier nou mee verder?’ Het is erg moeilijk om een plek te vinden”, vertelt hij. 

In Almere heb je eventuele subsidies die je zou kunnen aanvragen. Ook wil het Cultuurfonds vaak meedenken met mooie ideeën vertelt Michael. “Je moet echt zelf je best doen en zelf veel initiëren.” Volgens Michael moet je als kunstenaar echt een naam voor jezelf opbouwen. “Social media helpt heel veel, gewoon jezelf laten zien.”

Een mooi atelier

Een plek vinden waar je als kunstenaar te werk kan gaan is erg moeilijk. “Mensen hebben al een tekort aan huizen om te wonen, laat staan een mooie plaats die je als atelier kunt gebruiken.”, vertelt hij. “Je moet gewoon echt mazzel hebben. Ze zouden eigenlijk meer moeten doen vanuit de gemeente.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant