crematie Almere
9830

Niet dood gevonden worden in Almere? Je gaat er wel het goedkoopst de pijp uit

De schoorsteenpijpen van de Nederlandse crematoria roken in alle hevigheid. Uit een recent onderzoek van Uitvaartland.nl blijkt dat er een flink prijsverschil is tussen de diensten van 115 crematoria in Nederland. In Almere ga je het goedkoopst de pijp uit, in deze gemeente kost een technische crematie minder dan in de meeste andere gemeenten.

Prijsverschillen tussen crematoria

Een eenvoudige/technische crematie zou volgens de bovengenoemde uitvaartorganisatie overal in Nederland hetzelfde moeten kosten. Ondanks dit feit gaat je geld in sommige crematoria letterlijk in rook op. “Belachelijk dat dit soort prijsverschillen anno nog steeds voorkomen. De overheid moet ingrijpen en vaste prijzen gaan hanteren bij technische crematies” aldus Johan Verhofstadt van Uitvaartland.nl

Je schrikt jezelf dood van het prijsverschil. Als je bij Crematorium Cremaere in Almere kiest voor een technische crematie, dan wordt er een prijs van 395 euro gehanteerd. Voor exact hetzelfde basispakket betaal je bij Crematorium Ommeland en Stad in Eelderwolde maar liefst 1245 euro. Dat is een verschil dat volgens Verhofstadt niet zou mogen bestaan.

prijsverschillen crematoria
Foto: Unsplash

Goedkoopste crematorium in Almere

Het goedkoopste crematorium van Nederland staat in Almere. Als je bij Cremaere voor 60 minuten gebruik wil maken van de aula, dan betaal je 720 euro. Voor 120 minuten is dat 920 euro. Als je bij Crematorium Duin- en Bollenstreek in Lisse de aula voor twee uur reserveert, dan ben je 2200 euro kwijt. In beide gevallen is de crematie bij de prijs inbegrepen.

De een zijn dood is de ander zijn brood, maar volgens Uitvaartland.nl gaat dit prijsverschil alle perken te buiten. De provincie Flevoland is overigens de goedkoopste provincie als het gaat om de kosten van een crematie. Als je in Drenthe dood gevonden wordt, dan ben je het duurste uit. Je betaalt dan respectievelijk een gemiddelde prijs van 1327 euro en 1885 euro voor een crematie met gebruik van aula.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant