4790
Almere Stad

Natte winter zorgt voor maandenlange vertraging aanleg speeltuinen Muziekwijk

Al lang hadden ze er moeten staan, de nieuwe en vernieuwde speeltoestellen in Muziekwijk-Noord in Almere. Maar de afgelopen maanden zagen buurtbewoners eigenlijk alleen maar bouwmaterialen achter hekken staan. De werkzaamheden lagen stil, omdat de grond te nat was. Met een vertraging van maanden is de aanleg nu gestart.

Onder meer langs de Jacques Brelweg wordt een speelplek vernieuwd. Een deel van de speeltoestellen was verouderd en aan vervanging toe. Langs de Youri Egorovweg wordt een hele nieuwe speelplek aangelegd. Buurtbewoners hebben vorig jaar mogen meedenken over de inrichting ervan.

Te nat

De speeltoestellen liggen al sinds het begin van het najaar klaar, maar tot nu toe zijn ze onbereikbaar voor kinderen en hun ouders. Er staan bouwhekken omheen. De toestellen konden niet worden neergezet, want de grond was te nat. De gemeente Almere laat weten: “Door de aanhoudende regen is het te nat om de werkzaamheden uit te kunnen voeren. We zouden hier meer kapot maken dan dat we er iets moois van maken. Vooral de kranen die gebruikt worden rijden alles kapot als de ondergrond te nat is”.

De aannemer is inmiddels gestart met de bouw. Als het weer meezit zijn de speeltuinen eind maart te gebruiken. In de tussentijd is de gemeente ook bezig met plannen voor speelplekken in andere wijken, zoals de Verzetswijk, Waterwijk en Staatsliedenwijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant