1760

Jong City onderuit tegen concurrent Jong Sparta, ASC Waterwijk blijft koplopers volgen

In de hoogste amateurklasse van Nederland, de Tweede Divisie, heeft Jong Almere City verzuimd een belangrijke slag te slaan. Concurrent Jong Sparta Rotterdam was de Almeerders met 2-0 de baas. Met nog 10 wedstrijden voor de boeg ontstaat er een spannende strijd om niet op een degradatieplek terecht te komen. ASC Watwerwijk versloeg ASV Arsenal met 2-0 en blijft de koplopers op kleine afstand volgen. SC Buitenboys, FC Almere en Forza hadden ook een goed weekeinde. Allen kwamen tot winst. Sporting Almere ging op eigen veld met 3-5 onderuit tegen Zuidoost United.

Jong Sparta – Jong Almere City FC: 2-0

Jong Almere City FC moest het zaterdag opnemen tegen het andere beloftenteam uit de tweede divisie Jong Sparta. De Almeerders begonnen niet scherp en al na vijf minuten spelen keken ze tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Jorn Triep. Zeven minuten later was het Jong Almere dat via een vrije trap bijna gelijk maakte maar de inzet van Guus Beaumont ging er net niet in. Ondanks dat Jong Almere de eerste helft beter speelde ging het na 45 minuten met een 1-0 ruststand de kleedkamers in.

Ook in de tweede helft begonnen de Almeerders niet scherp. Een counter van de Rotterdammers werd in eerste instantie nog onschadelijk gemaakt door doelman Stijn Keller, maar daarna scoorde Triep zijn tweede treffer.

Een goede rush vijf minuten later van Marcelencio Esajas werd helaas te hard voorgegeven zodat er een goede mogelijkheid op de aansluitingstreffer voorbij ging. Jong Almere City bleef het proberen, maar uiteindelijk trokken de Spartanen aan het langste eind.

Na 24 wedstrijden staat Jong Almere op de 8e plek. Jong Sparta Rotterdam staat met één punt minder op de 10e plaats. City moet boven Jong Sparta eindigen, of bij de eerste negen op de ranglijst. Zo niet, dan degradeert het uit de hoogste amateurdivisie van Nederland. Met nog 10 wedstrijden te gaan zal het dus knokken worden voor zowel Jong Sparta als Jong Almere City.

De volgende wedstrijd is 16 maart thuis tegen Noordwijk.

ASC Waterwijk – ASV Arsenal: 2-0

ASC Waterwijk heeft een moeilijke hobbel genomen door ASV Arsenal te verslaan. Twee weken geleden zag trainer Ryan Smart tijdens een vrij weekeinde voor zijn team nog hoe de Amsterdammers stadsgenoot SC Buitenboys met 0-1 de baas bleven. Hij wist dus precies hoe hij de ervaren concurrent moest aanpakken.

Smart: ” Een overtuigende overwinning waarbij Arsenal niet verder kwam dan wat acties op 20 meter van ons doel. Tot een schot op doel is het nooit gekomen. In de eerste helft creëerden wij een aantal kansen waarbij het schot op doel of de eindpass net niet voldeed. De grootste kans was net voor het rustsignaal voor Lindo Pourchez, maar hij trof geen doel.”

Na rust kwam ASC Waterwijk weer niet te scoren met een bal op de paal van Lindo Pourchez. Smart bracht toen Douwe Willemars en Kuba Kasperci binnen de lijnen voor een ander type aanvalsspel. Dit resulteerde vrij snel in de 1-0 door Douwe Willemars. ASC Waterwijk bleef daarna gevaarlijk. Lesley de Vlieger maakte de 2-0 op aangeven van Tim Klaassen Bos. De winst was binnen en ASC Watwerwijk blijft de koploper op vier punten volgen.

Volgende week speelt ASC Waterwijk bij de nummer laatst AFC om 15:00 uur.

SC Buitenboys – EVC: 4-1

SC Buitenboys heeft zaterdag de nare smaak van het verlies tegen koploper HBOKvan vorige week goed weggespoeld. Tegen het lager geklasserde EVC werd met 4-1 gewonnen. De ploeg uit Almere-Buiten was een maatje te groot voor de tegenstander.

Trainer Dennis Verwer was dan ook een tevreden man: “We begonnen overtuigend aan de eerste helft en hadden dan ook eigenlijk de wedstrijd vanaf het begin goed onder controle.”

Tim Smit tekende voor 1-0 en nadat Tyrell Buleson de tweede scoorde was er eigenlijk geen vuiltje meer aan de lucht. De tweede helft begon wat rommelig omdat EVC wat oppertunisticher begon te spelen maar veel potten konden ze niet breken. SC Buitenboys bleef heer en meester. Tyrell Buleson scoorde de 3-0 en 4-0. In de extra tijd bepaalde EVC de eindstand op 4-1.

De volgende wedstrijd is volgende week uit tegen Zwaluwen 30 om 14:30 uur

FC Almere – TOB: 6-1

Na de onthutsende 7-0 nederlaag vorige week tegen koploper Legmeervogels heeft FC Almere zaterdag een prima resultaat neergezet door tegen TOB met ruime cijfers te winnen. Trainer Sandor Augustijn: “Het begin was een beetje moeizaam, maar dat hebben we later weer hersteld.”

De ploeg uit Haven kwam dankzij Max Wolters op een 1-0 voorsprong, maar een strafschop voor TOB na een wat onbesuisde actie van de verdediging zorgde voor de gelijkmaker. Lang kon TOB daar niet van genieten want twee minuten later lag de bal aan de andere kant op de stip en Rogier Arduin wist daar wel raad mee: 2-1. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft was FC Almere heer en meester het tempo ging omhoog en dankzij Niel Woudstra twee keer en Rogier Arduin werd de score vergroot naar 5-1. Souad Bazuin zette de 6-1 eindstand op het scorebord. FC Almere staat nu zevende in de derde klasse B maar het verschil qua punten is nog te overzien zodat er bij Augustijn goede hoop blijft op promotie.

De volgende wedstrijd is uit tegen FC Weesp volgende week en begint om 14:30 uur.

OSO – Forza Almere: 0-8

Forza Almere heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen de nummer laatst OSO met maar lieft 8-0 gewonnen.
Forza staat hierdoor op een knappe tweede plaats in de vijfde klasse C met een punt achterstand op koploper AFC IJburg en lijkt dus goed op weg naar promotie.

Volgende week komt Sporting Martinus op bezoek in Almere.

Sporting Almere – Zuidoost United: 3-5

Aan de goede reeks na de winterstop is voor Sporting Almere een eind gekomen. Tegen de beste ploeg uit de competitie moesten de Almeerders met een gehavend elftal aantreden.

Trainer Tareq Abed el Magied: “Ik miste mijn hele voorhoede en dat ga je voelen. Ik probeerde iets anders om dat op te vangen. Wij spelen normaal gesproken 1-4-3-3, maar ging voor deze wed over op 1-5-3-2. Dat was een slechte keus. De jongens wisten hier niet mee om te gaan en stonden binnen 15 minuten op 0-2.”

Na de snelle achterstand gooide Sporting het systeem weer om en kreeg meer grip op de wedstrijd. Beide ploegen zochten met een 2-2 ruststand de kleedkamers op. De Almeerse doelpunten werden gescoord door Renzo van Jaarsveld en Jahnairo Ronde.

“Door de vele afwezigen had ik ook maar een geringe bankvulling. We bleven strijden maar deel tegenstander was gewoonweg beter en in de 2e helft kwamen we er niet meer aan te pas en gingen uiteindelijk met 3-5 ten onder”, aldus Tareq Abed el Magied.

Tot slot: “Ik wil mijn team complimenteren dat ze gevochten hebben tot het einde alleen helaas zat er niet meer in. Ik hoop dat de geblesseerde jongens snel weer kunnen aansluiten en dan proberen we weer de draad op te pakken.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant