630
Almere

Meldpunt mensenhandel gelanceerd

Inwoners van Flevoland die een vermoeden hebben van mensenhandel kunnen dat vanaf nu melden bij een speciaal meldpunt. Het Meld- en Adviespunt Mensenhandel Flevoland is door Veilig Thuis Flevoland gelanceerd samen met de Flevolandse gemeenten, waaronder Almere.

Onder mensenhandel vallen verschillende handelingen zoals werving, transport, huisvesting en uitbuiting van individuen, vaak onder dwang, met als doel financieel gewin. De belangrijkste vormen van uitbuiting zijn seksuele uitbuiting, arbeidsuitbuiting en criminele uitbuiting. 

Volgens de Almeerse wethouder Froukje de Jonge is het meldpunt van groot belang: “Slachtoffers van mensenhandel staan vaak onder zware druk, zijn soms illegaal in Nederland, worden veelal bedreigd. De kans dat slachtoffers zichzelf melden is vrij klein, dus moet je er actief naar zoeken.” 

Anoniem advies

Dit meldpunt helpt daarbij, vertelt De Jonge. “Het is een plek waar mensen die mensenhandel signaleren laagdrempelig, onafhankelijk en anoniem zich kunnen melden. Met de instelling van een dergelijk meldpunt geven we bovendien het signaal af dat we deze vorm van uitbuiting niet accepteren en slachtoffers recht hebben op steun, bescherming, zorg en hulp.”

Mensen kunnen via het meldpunt anoniem advies vragen of een melding doen. Dat kan telefonisch en per chat via de website van Veilig Thuis Flevoland. 

Foto: Shutterstock

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant