1.7K18
Almere Haven

Gezondheidscentrum Oost eerder dicht dan gepland

Vanaf aankomende maandag 4 maart zal het gezondheidscentrum Oost aan de Kolkgriend in Almere Haven officieel sluiten. Dit is eerder dan gepland. De oorspronkelijke planning was namelijk om de praktijk pas op 1 april te sluiten, maar door personeelstekort is dit vervroegd.

De sluiting betekent dat de huisartsenpost zal verhuizen naar De Haak. De Zorggroep is momenteel druk bezig met het overplaatsen van de patiënten, die hierover per brief worden geïnformeerd. Patiënten die de komende dagen een afspraak hadden staan, worden ook nog persoonlijk gebeld.

Oud pand

Het werd eerder al bekend dat gezondheidscentrum Oost ging sluiten. Het gebouw van het gezondheidscentrum is namelijk verouderd en daardoor moest Zorggroep Almere het gebouw verlaten. Er is een mogelijkheid dat het gebouw gesloopt gaat worden, maar dat is nog niet duidelijk. 

Alle patiënten worden dus overgezet naar De Haak. Wat tot veel zorgen leidde.

 1. Ria Jonkman zegt:

  Wat een schande.
  Ik roep alle bewoners van de grienden op om te demonstreren en te zorgen dat ons centrum open blijft. Wat een onzin dat het gebouw te oud is, pas helemaal opgeknapt! En personeel te kort trappen wij ook niet ik.
  De Haak gaat niet, die is overbelast.
  Schoften zijn het die dit beslissen!
  Het

 2. Dit is te erg voor woorden. Een schande . Het pand is 44 jaar oud en kan nog heel goed mee .
  Deze dokters kunnen hier in de wijk niet gemist worden.

 3. G. van Leeuwen zegt:

  Het is zeer verontrustend zoals het met de huisartsen zorg in Almere gaat.
  Ik heb zelf ook ervaren dat voor een gewoon huisartsenbezoek 17 dagen!!! vooruit wordt gepland!! Kort geleden was een receptioniste ziek en “de assistenten waren het zat!”
  Overigens een werkelijke ramp om überhaupt iemand aan de lijn te krijgen.
  Wij zijn inmiddels wat ouder en maken ons zorgen voor de toekomst. Wat….. als we meer of vaker (huisartsen)hulp nodig hebben.
  Eerst is gc West gesloten en nu Oost?? Hoe willen ze dat oplossen

 4. Erikjan louw zegt:

  Dat is de rede om niet meer naar een huisarts te gaan lekker naar dat onge,ellige pand de haak daar zit je weer met drie a vier wijken de grienden de Wierden de marken en daar moeten alle dokter aan voldoen

 5. Wat is de bron van dit bericht? Hoe serieus is dit?
  Niemand van de direct betrokkenen (patiënten) is geïnformeerd.

 6. Nanko Boelman zegt:

  Beste Jan, de exacte bron kunnen we niet prijsgeven, maar deze informatie komt vanuit De Zorggroep en hebben we zwart op wit. Vr. groet namens 1Almere

 7. Gonnie de Jong zegt:

  Eerst moeten wij tekenen om het gezondheidscentrum Oost te behouden en nu worden wij gewoon gedumpt naar de Haak dus met andere woorden worden wij gewoon in de maling genomen schandalig. Nog niet eens op de hoogte gesteld dat nu al aankomende maandag 4 maart het al gaat gebeuren ik heb hier geen voor.

 8. Wat een schande om zo met patienten om te gaan.
  Het kan in Almere,wij worden een derde wereld land.

 9. Gonnie de Jong. zegt:

  Niet te geloven dat Gezondheidscentrum Oost wordt gesloten en dat al op 4 maart. Wij zijn gewoonweg in de maling genomen. Waarom moesten wij eigenlijk allemaal stemmen voor het behoud van het centrum als dit eigenlijk allemaal al vast stond. En dan ook nog niet eens vooraf, een fatsoenlijke mededeling wordt gedaan aan de patiënten. Het is gewoon schandalig. Ik heb hier geen woorden voor.

 10. Erna oostinjen zegt:

  SCHANDALIG donderdag wist niemand dat het gezondheidscentrum op zo’n kort termijn gesloten wordt .het gebouw is net als de omliggende woningen in goede staat ,en voor een wijk met veel ouderen van cruciaal belang ,een groot aantal is fysiek niet in staat om de afstand de naar Haak af te leggen .Zo zie maar weer zorggroepAlmere vindt geld belangrijker dan de mens.geen enkel gevoel van empathie

 11. Nico ketelaars zegt:

  De patient heeft recht op één vaste huisarts. En daar voldoen ze niet aan.
  Mijn gezondheid is fragiel en zal het niet pikken dat ik.afgewimeld wordt en steeds en andere arts . Ook is het van belang dat sommige mensen, snel hun eigen jhuisarts te spreken krijgen

 12. Marijke Frantzen zegt:

  Het is te gek voor woorden dat de patienten middels een brief ( netzoals toen Anneke Pahlplatz huisarts) ermee ophield in Oost.
  Nu doen we er niet meer toe?
  Het zijn de patienten die de salarissen van huisartsen enz betalen!
  Zonder patienten hebben zij geen salaris.
  Ik vind dat je niet zo met mensen/patienten om kunt gaan.
  Zorggroep Almere schaam je.

 13. Marijke Frantzen zegt:

  Terug op mijn vorige mail een rectificatie.
  Ik bedoel niet worden geinformeerd via een brief enz enz

 14. Lucy keune zegt:

  Mijn god probeer terug te bellen over een knieblessure en ben er net geweest maar het centrum is dicht.
  Hopelijk vandaag nog contact, vreselijk.
  Voelt of je zo in de steek word gelaten.

 15. Echt schandalig om op deze manier erachter te komen dat het centrum gesloten is, ook geen bericht en informatie of je huidige huisarts aanblijft. Gaat uiteraard weer om geld, grond is verkocht door zorggroep aan waarschijnlijk een projectontwikkelaar . Zeker voor oudere patiënten die slecht ter been zijn en al jaren bij dit centrum komen zal dit niet gunstig uitpakken, echt jammer zoals het gegaan is, verdient geen schoonheidsprijs.

 16. Aanvulling op mijn vorige bericht, vandaag via de plaatselijke zender easyfm vernomen dat college van bestuur definitief besluit om het centrum niet meer te openen met reden vergrijzing en alles centraal te houden, slechter excuus kun je toch niet bedenken en men komt er maar niet eerlijk voor uit dat achterbaks achter de rug van de patiënten de grond alreeds verkocht was, dit was al bekend in december 2023. Eenmaal verkocht is ook niet meer terug te draaien, dus wordt lekker hectisch bij de haak met nog veel meer cliënten erbij met dezelfde hoeveelheid artsen. Geen slimme zet dus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant