1230
Almere

Almeerse organisaties ondertekenen pact in strijd tegen overgewicht kinderen 

Negen Almeerse organisaties hebben het ‘Pact met Impact’ ondertekend. Daarmee gaan ze samen zorgen dat kinderen uit Almere op een gezond gewicht blijven. 

De deelnemende partijen, waaronder Aeres Hogeschool Almere, Diëtistengroep Almere, Sport Professional, Bohdi kinderopvang, Humanitas Almere, ProActief, MEE Samen, SKO (Ontwerpers van Onderwijs) en ReHa (regio-organisatie Huisartsen Almere), hebben het contract ondertekend. 

De ondertekenaars bundelen hun krachten om een gezonde levensstijl te stimuleren en betere zorg te bieden aan gezinnen met kinderen met overgewicht. Zestien procent van de Nederlandse kinderen heeft overgewicht, waarvan vier procent ernstig.  In Almere heeft 13% van de 5-jarigen en bijna 25% van de 10-jarigen (ernstig) overgewicht. 

Het Pact met Impact, dat loopt tot 2026, bouwt voort op een eerder pact uit 2018. Die is destijds opgezet omdat er een groeiend aantal kinderen met overgewicht in Almere is. Dankzij de afspraken in dat pact bleef het percentage kinderen met overgewicht in Almere gelijk.

Foto: MEE Samen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant