5640
Almere

Twee leeftijden tegelijk: Almeerder Stan is jarig op schrikkeldag

Almeerder Stan Anneveldt is jarig op schrikkeldag. Dat is de dag die eens in de vier jaar wordt toegevoegd aan de maand februari. In plaats van 28 dagen, telt die maand er dan 29. Precies op die dag is Stan geboren. Hij viert 29 februari daarom zowel zijn zevende verjaardag als zijn 28e.

Stan vertelt dat hij zijn verjaardag normaal gesproken gewoon op 28 februari viert: “Dan voelt het alsof mijn verjaardag nog in februari is. Al word ik ook wel veel op 1 maart gefeliciteerd, bijvoorbeeld op Facebook.”

Gratis

Toch vindt hij het bijzonder om jarig te zijn op schrikkeldag. “Zeker als kind voelde het heel speciaal. Ik kreeg altijd gratis dingen opgestuurd. Mijn ouders gingen ook echt op zoek naar waar je die kon krijgen.”

Zo herinnert hij zich nog goed dat hij bijvoorbeeld gratis taart kreeg bij de HEMA. “Ook kreeg ik een gratis videoband bij de videotheek en kwam mijn naam in de krant.”

Nog steeds bijzonder

Nu krijgt hij die dingen niet meer, maar dat maakt het voor hem niet minder speciaal. “Het blijft toch leuk om te vertellen. Mensen zijn vaak verbaasd. En het is ook bijzonder, zoveel mensen zijn dan niet jarig.”

Succesvoller?

Toch valt hem wel iets op aan de dag. “Online las ik bijvoorbeeld dat er heel veel bekende personen jarig zijn op schrikkeldag. Alsof mensen die op schrikkeldag jarig zijn iets succesvoller zijn.”

Al geeft hij toe dat dat maar een gevoel is. “Voor mezelf zie ik dat helemaal niet zo, maar ik heb wel het gevoel dat ik echt voor dingen ga en dan leg ik onbewust toch soms die link van ‘hmm, misschien dat het zo goed gaat, omdat ik op schrikkeldag ben geboren.”

Bron foto: Instagram (Stan Anneveldt)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant