1.3K5
Almere Buiten

Surveillancedienst in Almere Buiten moet per direct stoppen

Het bedrijf OSJW dat een aantal weken geleden is begonnen in Almere Buiten moet per direct stoppen met zijn diensten. OSJW (Ondersteunende Surveillance Jeugd & Wijk) rijdt rond in de buurt ter ondersteuning in de nacht. Er wordt toezicht gehouden op woningen en de auto die gebruikt wordt is voorzien van een EHBO-kit en defibrillator. De politie heeft OSJW gesommeerd te stoppen met de werkzaamheden.

De politie zegt in een toelichting: “OSJW claimt toezicht te houden op de openbare weg. Dit is een politietaak. Het is wettelijk niet toegestaan dat dit door andere instanties wordt uitgevoerd. Daarnaast voert OSJW beveiligingswerkzaamheden uit. Dergelijke werkzaamheden zijn onderhevig aan een vergunning / registratie en die heeft het bedrijf niet. OSJW is per omgaande gesommeerd met voornoemde werkzaamheden te stoppen.”

‘Ik vind het gewoon verschrikkelijk’

Danny van Krimpen van OSJW is aangedaan door het besluit van de politie. Danny zegt dat hij de werkzaamheden vooraf met de politie heeft besproken en dat toen alles goed was. Hij werd donderdag gebeld en er is een sommatiebrief vanuit de politie onderweg. “Ik vind het gewoon verschrikelijk. Ik heb al mijn geld geinvesteerd en heb nu al 15 nachten achter elkaar gewerkt om er voor de inwoners te zijn. Ik heb flyers laten drukken, een bankrekening geopend, de auto laten bestickeren en ze pakken gewoon het brood van je kinderen in één keer af.”

Danny is het niet eens met de uitspraak van de politie. “Ik ben geen beveiligingsbedrijf, maar een ondersteunende dienst. Dat heb ik kenbaar gemaakt. Het is niks anders dan een buurtwacht of buurtpreventie.” Daar is de politie het dus niet mee eens. Of Danny vanavond de straat op gaat is nog maar de vraag. “Ik weet het niet. Het is gewoon verschrikkelijke situatie.”

  1. De politie vergeet er alleen bij te vermelden hoe ze ons hebben getreiterd, posten bij onze woning om zomaar stop tekens te geven, nare opmerkingen en grinniken, etc etc. Klaarblijkelijk hebben ze daar wel tijd voor maar de inwoners staan niet meer centraal. Dank voor jullie support want heel veel inwoners staan achter ons ❤️🙏

  2. Wordt zeker niks bij gedragen aan het politiefonds
    Van dat geld worden feestjes georganiseerd. Het bedrijf wat veel geld stort krijg politie opdrachten
    Heb dit zelf onder vonden. Is gewoon mafia.

  3. Lieve inwoners van Almere, wij gaan door! Wij laten ons niet imponeren door dreigementen “we kunnen je auto in beslag nemen” wij zijn geen beveiligingsbedrijf. Na het raadplegen van juristen, moet de politie dat maar gaan hard maken bij de Rechter! Wij zijn er voor jullie. Wij willen het gevecht niet aangaan met Politie maar juist toenadering zoeken maar als het niet anders kan zullen wij gesprekken en opnames publiceren waar Gemeente en Politie uitspraken heeft gedaan die tegenstrijdig zijn met wat hun beweren.

  4. Je geeft aan dat het onder buurtpreventie valt. Veel wijken hebben dat al en lopen, fietsen op verschillende tijden hun rondes door de wijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant