autoverzekering in Almere
1171

Gemiddelde autoverzekering in Almere is duurder geworden

Een autoverzekering is in de afgelopen jaren duurder geworden. Tussen 2022 en 2024 stegen de landelijke prijzen gemiddeld met 9 procent. Deze stijging heeft met verschillende factoren te maken. De gemiddelde prijs van een autoverzekering in Almere is ook gestegen. Almeerders betalen nu ruim 6 euro meer premie in vergelijking met vorig jaar.

Verhoging premie

De reden voor het stijgen van de premie van een autoverzekering in Almere hangt af van verschillende factoren. Almere is een stad. In steden is de kans op autodiefstal en het rijden van schade groter dan in een landelijk gebied. Om deze reden is een autoverzekering in Almere duurder dan bijvoorbeeld in Groningen. Het CBS heeft hier onderzoek naar gedaan.

Volgens cijfers van het Landelijk Intelligence- en Expertisecentrum Voertuigcriminaliteit (LIV) werden er in 2022 en 2023 op landelijk gebied veel auto’s gestolen en werd er meer schade gereden dan in de jaren ervoor. Dit is ook een reden dat verzekeraars de premie omhoog hebben gegooid. Daarnaast speelt inflatie ook een rol. Reparaties en onderhoud aan auto’s worden duurder, en dat berekent de verzekeraar door aan de klant.

stijging autoverzekering Almere

Hoogte van autoverzekering in Almere

Het is niet alleen de woonplaats van de verzekerde waarop verzekeraars hun premies berekenen, ook de leeftijd speelt een rol. De groep jonge automobilisten – met de leeftijdsgroep tot 25 jaar – wordt gezien als een risicogroep. Een Almeerder tot 25 jaar krijgt dus nauwelijks een no-claim korting. Dit verandert als de bestuurder deze leeftijd is gepasseerd en schadevrije jaren heeft gereden.

De gemiddelde autoverzekering in Almere kost € 79,11. Dit was in 2022 nog € 74,29. De stad staat hiermee op de achtste plek van duurste grote steden als het gaat om verzekeringspremie voor de auto. De top drie wordt ingevuld door Rotterdam, Den Haag en Utrecht, waar men respectievelijk € 100,73, €99,26 en €92,27 aan premie betaalt. De goedkoopste stad is Groningen, daar is de premie gemiddeld € 66,36.

  1. Wat is hier een gemiddelde autoverzekering? Is dit een premie per maand of jaar en voor hoeveel schadevrije jaren?
    Het zou beter zijn alleen percentages te noemen en geen absolute bedragen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant