1730
Almere Stad

Wethouder Ahles: ‘Cultuur in Almere gaat vooruit’

De toekomst van de cultuursector in Almere werd dinsdag in de Kunstlinie besproken tijdens ‘Maak Het Mee’. Dit evenement werd voor de tweede keer georganiseerd door Cultuurfonds Almere. Bijna 300 professionals uit verschillende sectoren waren aanwezig om over het onderwerp mee te denken.

Wethouder Kees Ahles van Kunst en Cultuur sprak de aanwezigen toe. “Ik zeg zelf ook altijd: cultuur in Almere kan altijd meer en beter, daar ben ik het echt mee eens. Maar je moet vooral ook de progressie zien. We gaan altijd vooruit.”

Om die vooruitgang vast te houden zijn er volgens Jan-Melle Liscaljet, directeur van het Cultuurfonds, een aantal dingen nodig. “We moeten vooral in gesprek blijven. Dit doen we als sector, maar ook met andere domeinen. Daarnaast is er goed beleid nodig en ook extra budget is altijd gewenst.” Daarnaast kijkt het fonds zelf ook naar mogelijkheden om haar doelen te realiseren.

“Cultuur moet gestimuleerd worden”, vindt Jordy Hulzebos van Leefbaar Almere. “Mensen kunnen een talent hebben, maar dat moet ook kunnen doorontwikkelen.” De ruimte voor ontwikkeling draagt volgens hem bij aan een beter vestigingsklimaat voor de stad.

Wethouder Ahles stelt dat een nieuwe stad altijd achterloopt in de voorzieningen. “Dat geldt zeker ook voor cultuur. We moeten het blijven aanjagen tot we een mooie, grote stad zijn, net als Amsterdam.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant