732
Almere Stad

Nieuwe voorstelling over LHBTIQ+ in De Glasbak

Toneelgroep Sterrenstof komt naar Almere met de voorstelling ‘Barry’s World’. De voorstelling gaat in op maatschappelijke thema’s zoals LHBTIQ+, inclusie, discriminatie en voor jezelf opkomen. Het stuk is onder andere geschreven met Almeerse jongeren.

De productie is ontstaan uit een samenwerking met tien verschillende scholen en welzijnsorganisaties uit Flevoland en Noord-Holland. Toneelgroep Sterrenstof is op bezoek geweest bij het Arte College, de Meergronden, de Schoor en het VMCA Almere. 

Tijdens deze bezoeken kwamen allerlei verhalen van jongeren naar voren die verwerkt zijn in de voorstelling. Uit meerdere verhalen bleek dat het niet altijd makkelijk is om openlijk uit te komen voor genderidentiteit in Flevoland. “Een jongere werd door medewerkers van het restaurant waar hij werkte, gepest vanwege zijn transgender identiteit. Dit verhaal heeft plaatsgevonden in onze voorstelling. We hopen hiermee bewustzijn te creëren”, vertelt de toneelgroep.

De voorstelling vindt vrijdag 1 maart tussen 20:00 en 21:00 uur plaats in De Glasbak in Muziekwijk. 

Foto: Toneelgroep Sterrenstof

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant