2.9K14
Almere Haven

Gemeente wil blauwe parkeerzones voor garages Almere Haven

De gemeente Almere wil bij de Brinkgarage en Sluisgarage in Almere Haven een blauwe zone instellen. In deze blauwe zones mag een auto maximaal twee uur geparkeerd staan. “We willen de zone instellen om de parkeerplaatsen op de begane grond zoveel mogelijk beschikbaar te hebben voor korte parkeerders”, legt de gemeente uit.

Bewoners en bezoekers die langer willen parkeren, kunnen dan gebruik maken van de bovenverdiepingen of de omgeving. Volgens de gemeente zijn daar voldoende parkeerplaatsen aanwezig.

In een brief aan omwonenden geeft de gemeente aan dat er nog bezwaar gemaakt kan worden tegen dit besluit. “U heeft hiervoor tot zes weken na de datum van publicatie de tijd”, schrijven ze.

“Dit besluit is tijdelijk, en we zullen de effecten nauwlettend in de gaten houden voordat een definitief besluit wordt genomen.” De gemeente belooft omwonenden op de hoogte te houden van ontwikkelingen rondom de blauwe zones.

 1. Ik zou niet weten waarom je in haven centrum langer dan 2 uur moet zijn. Naar mijn idee is dit een verkapte manier als opstapje richting betaald parkeren.

 2. salmodevries@hotmail.com zegt:

  lekker laten zoals het is, er is geen overlast etc… En daarna wordt het natuurlijk weer betaald parkeren, het wordt steeds slechter in Almere, omdat het kan

 3. Nee hoor gewoon lekker parkeren, je staat echt niet langer dan 2 uur. voor langparkeerders buurtbewoners bv. boven parkeren. Inderdaad dan wordt de volgende stap betaald parkeren. Nou dan kan je wel helemaal vergeten in Almere Haven.

 4. Het is idd onzin om blauwe zone in te voeren in haven . …komen er dan er zoveel toeristen of niet bewoners die lang parkeren ? . hebben bewoners, omwonenden dan last van het niet kunnen vinden van een parkeerplek? Dit is , als het doorgezet wordt de aanvang van betaald parkeren in Haven. Alleen de gemeente schiet hier wat mee op .. namelijk makkelijk geld innen. ..want de bewoners krijgen hiervoor niks terug … en zeker geen eigen parkeerplek of garantie op parkeerplek vlakbij.

 5. Wellicht is het u opgevallen tijdens het in de gaten houden van de sluisgarage dat er al zeker en misschien langer dan een half jaar een witte alfa staat die al die tijd niet van zijn plek is geweest, gestolen misschien?

 6. En meer invalideplaatsen.? 2 is erg weinig. Blauwe zone slaat nergens op. Je staat nooit langer dan 2 uur. Of er moeten festiviteiten zijn.

 7. Vind het altijd wel lekker om de garage als winterstalling te gebruiken voor mijn voornamelijk Italiaanse auto’s.
  Heeft iemand nog een suggestie voor een andere gratis parkeergarage, liefst niet te ver uit de buurt?

 8. Gemeente Almere zijn ook bloedhonden geworden na het megadebacle De Floriade. Dus dit is gegarandeerd de Opmaat naar betaald parkeren. Tarieven in Stad zijn ook al van de pot gerukt. Ga er dus niet meer parkeren.

 9. De reacties geven aan dat enkel de kop wordt gelezen en men de inhoud daardoor of ondanks dat niet begrijpt. Ik denk dat t een goed plan is. De reacties hier komen van bezoekers. Bezoekers die hier max 2 uur komen. Maar deze regeling is juist ten bate van bezoekers die max 2 uur komen. Er zijn niet enkel bezoekers. Er zijn ook bewoners en ondernemers die staan hier 9 tot nog meer uren. Doordat die groep ondanks interne verzoeken te veel op de begane grond staan. Moeten bezoekers langer en verder zoeken maar een plekkie. Al een paar jaar lukt t mij bij Deka zelden op beganegrond een plek te vinden. Idem bij de Vomar. Dus ja goed plan. En inderdaad er staat bijv. Een auto die er al vele maanden staat op begane grond.

 10. Inderdaad een opstapje naar betaald parkeren.
  Net zo als in stedenwijk.
  Gewoon voor je eigen deur.
  Geld naar binnen harken op deze manier, de Gewoonte zaak voor iedere gemeente.
  O wee je aanpassingen voor je woning nodig heb dan geven ze niet thuis

 11. Ik ben het met ouri eens. Welk zinnig mens wil langer dan twee uren in het meest onaantrekkelijkste winkelgebied van Almere vertoeven?

 12. Ben blij dat deze zeikerds niet langer dan 2u in Almere haven willen blijven .Laten we het gewoon gezellig houden en de regels volgen .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant