8670
Almere Buiten

Eigenaar van afgebrande kringloopwinkel: ‘Ik was zwaar in shock’

Vooruitkijken. Dat wil René Drabbe, eigenaar van Kringloopwinkel Leeghalen Almere, het liefste. Vorige week woensdag brandde zijn winkel volledig af. “De eerste twee dagen was ik zwaar in shock,” zegt de Almeerse ondernemer. “Maar nu moeten we weer door.”

Amper een week na de brand in het bedrijfsverzamelgebouw aan de Vlotbrugweg heeft eigenaar Drabbe het nog elke dag druk met de afhandeling. “Ik heb deze week zo’n 200 telefoontjes gekregen.” 

Hij is naar eigen zeggen inmiddels weer redelijk positief. “Je blijft toch een ondernemer hè.” Drabbe is nu druk bezig met het bestellen van allerlei materialen om zo snel mogelijk weer te kunnen beginnen. “Ik ben onder andere kledingrekken aan het bestellen.”

De binnenkant van het pand voor de brand
Hulp vanuit alle hoeken

Een nieuw pand is er nog niet. Een bevriende makelaar gaat daarmee helpen. “Die is nu aan het zoeken naar een nieuw pand.” Dat wordt dan wel een tijdelijk onderkomen, zegt Drabbe. “Maar ik weet niet hoelang het duurt voordat we een nieuw gebouw op het oog hebben.”

De ondernemer komt er wel weer bovenop denkt hij. Over de financiële schade wil hij niet zoveel zeggen. “Maar ga er maar vanuit dat die heel erg groot is.”

“Nu moeten we weer door.”

— René Drabbe, eigenaar Leeghalen Almere
Crowdfunding

Verschillende Almeerders zijn Drabbe dan ook te hulp geschoten. Zo is er een crowdfunding gestart door een Almeerse. In totaal is er bijna drieduizend euro opgehaald. 

Drabbe vindt het eigenlijk veel erger voor de andere ondernemers: “Ik word goed geholpen en heb goede regelingen.” Andere ondernemers zijn van het gezamenlijke pand erger getroffen, zegt Drabbe. Zo heeft ook Brasco, een kledingopslag in vintage kleding, erg veel schade.

‘Zwaan deels gered’

Typisch voor de kringloopwinkel in Almere Buiten was de zwaan die voor de deur stond. “Die is deels nog gered.” Het hoofd wist de ondernemer te redden. “Die gaat op de nieuwe locatie zeker terugkomen.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vind je misschien ook interessant